
Røkelaks-teesandwiches
Lær hvordan du lager deilige røkelaks-teesandwicher, perfekte som forrett eller til te-selskap. Enkle oppskrifter med friske ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1/2 pund usaltet smør, romtemperert
- 1/4 teskje finhakket hvitløk
- 1 spiseskje finhakket vårløk (hvite og grønne deler)
- 1 spiseskje finhakket fersk dill
- 1 spiseskje finhakket fersk flatbladpersille
- 1 teskje ferskpresset sitronsaft
- 1 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1 brød av tett 7-korns- eller helsekornbrød, uskåret
- 8 skiver røkelaks
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For urtesmøret, bland alle smør-ingredienser i en kjøkkenmaskin utstyrt med en flatpisker. Pisk til det er godt blandet, men ikke pisket til krem.
- 3Til smørbrødene, be butikken om å skjære brødet på langs med en kjøttskjærer i skiver på ½ centimeter tykkelse. (Hvis det ikke er mulig, kan du skjære det tvers over med en veldig skarp kniv.)
- 4Legg ut 8 skiver brød og smør dem med et tynt lag urtesmør. Legg røkelaks på 4 av skivene. Legg de andre 4 skivene oppå, med smørsiden ned.
- 5Plasser smørbrødene på et stekebrett og pakk dem inn i plastfolie. Sett dem i kjøleskapet til smøret er veldig kaldt.
- 6Legg smørbrødene på et skjærebrett. Med en veldig skarp kniv, skjær av skorpene, del hvert stort smørbrød i to på tvers, og kutt deretter hver halvdel diagonalt to ganger for å få totalt 8 små trekanter. (Hvis brødet ble skåret tvers over, følg monteringsinstruksjonene, skjær av skorpene og kutt diagonalt to ganger for å lage 4 små trekanter.)
- 7Server kaldt.