Reker og plantains på spyd med mangomajones

Reker og plantains på spyd med mangomajones

oppskrift på grillede reker og plantains på spyd servert med frisk mangomajones. enkel og smakfull forrett til sommerfesten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund medium store reker (ca. 36 stk), skrelte og rensede
  • 2. 1 oppskrift marinade, oppskrift følger
  • 3. Vegetabilsk olje
  • 4. 3 store modne gule plantains, skrelte og delt i 12 skiver hver
  • 5. Mango-majones, oppskrift følger
  • 6. 2 ss sesamolje
  • 7. 1 ss hoisinsaus
  • 8. 1 ss østerssaus
  • 9. 2 ts honning
  • 10. 1/4 kopp finhakkede vårløk
  • 11. 1 ss revet fersk ingefær
  • 12. 1 ts finhakket hvitløk
  • 13. 1/8 ts salt
  • 14. 1/8 ts malt svart pepper
  • 15. Noen dråper hot pepper-saus
  • 16. 1 kopp majones
  • 17. 1/2 kopp mangopuré (fersk eller tint, tint og klar)
  • 18. 1/4 kopp rømme
  • 19. 2 ss fersk limesaft
  • 20. 1/4 ts salt
  • 21. 1/4 ts malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg rekene i en grunn skål eller plastbeholder og hell marinaden over. Dekk til og la det marinere i 4 til 6 timer i kjøleskapet. Forvarm grillen.
  2. 22. Overfør rekene til en grillpanne og grill i 2 til 3 minutter på hver side, til de akkurat er kokte. Sett til side for å avkjøle.
  3. 33. Varm opp nok olje til å dekke bunnen av en stor stekepanne, og stek plantainskivene i 1 minutt på hver side, eller til de er gylne og møre. Sett til side for å avkjøle.
  4. 44. Tre 2 reker og 2 plantainskiver på hver liten spyd, og server med Mango Mayonnaise som dipp.
  5. 55. Bland marinadens ingredienser sammen i en liten bolle.
  6. 66. Rør sammen alle ingrediensene i en mellomstor bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet til det skal brukes.