rømmecupcakes

rømmecupcakes

Lær hvordan du lager saftige og myke sur krem cupcakes med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til kaffebesøk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 2 kopper hvetemel
  • Godteri eller strøssel til pynt
  • 2 teskjeer bakepulver
  • En klype salt
  • 1 ½ stikker usaltet smør, romtemperert
  • 1 ½ kopper sukker
  • 3 egg
  • 1 ½ teskjeer vaniljeekstrakt
  • ½ kopp melk
  • ¾ kopp rømme
  • 1 pose (340 g) semisøte sjokoladeknapper
  • 3 stikker usaltet smør, nesten romtemperert
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • En klype kosher-salt
  • ½ kopp melis

Fremgangsmåte

  1. 1Slik lager du denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: 12-koppers muffinsform, muffinsformer.
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  4. 4Bland mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Sett til side.
  5. 5I bollen på en kjøkkenmaskin bland smør og sukker. Bruk flatpaddle-vedlegget og pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftig. Slå av maskinen og skrap ned sidene av bollen.
  6. 6Pisk inn eggene, ett av gangen. Tilsett forsiktig vanilje, melk og rømme. Skrap ned sidene av bollen etter behov. Med maskinen på middels hastighet, gradvis tilsett melet og bland godt.
  7. 7Kle en muffinsform med papirformer. Fyll muffinsformene omtrent 2/3 fulle, og fordel røren jevnt i formene.
  8. 8Sett inn i den forvarmede ovnen og stek i ca. 20 minutter. Sjekk etter omtrent halvveis i steketiden for å forsikre deg om at alt går bra, og roter muffinsformen for jevn steking.
  9. 9Cupcakene er ferdige når en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten av en kake. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle helt på en avkjølingsrist, før du pynter og dekorere.
  10. 10Legg sjokoladeknappene i en varmebestandig bolle. Fyll en kjele med 2,5 cm vann og plasser bollen med sjokoladen oppå. Kok opp vannet over middels varme. Rør forsiktig i sjokoladen til den er tre fjerdedeler smeltet. Ta bollen av kjelen og rør av og til til all sjokoladen er smeltet.
  11. 11I bollen på en kjøkkenmaskin med flatpaddle-vedlegget, pisk smøret til det er lyst og luftig. Skrap ned sidene av bollen og tilsett melis, vanilje og salt. Pisk på lav hastighet til alt er godt blandet. Skru opp hastigheten til middels-høy og pisk i 30 sekunder. Senk hastigheten igjen og tilsett den gradvis