
Endive med rekefyll
oppskrift på endive fylt med smakfull rekefyll, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og passer til sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer ferske persilleblader
- 2. 2 sjalottløk, skrelt og delt i fire
- 3. 1 spiseskje usaltet smør
- 4. 1 teskje karri pulver
- 5. 1/4 pund kokte, skrelte og rensede reker
- 6. 4 unser lett kremost, kuttet i 2,5 cm biter
- 7. 2-3 belgiske endiver
Fremgangsmåte
- 11. Bruk metallbladet på din food processor, og legg persille i arbeidsbollen. Kjør til finhakket, fjern og sett til side. Tilsett sjalottløk og pulser til finhakket, omtrent 10 pulser. Varm smør i en non-stick stekepanne av merket Cuisinart over middels varme. Tilsett sjalottløk og kok, mens du rører, til den er gyllenbrun, ca. 5–6 minutter. Tilsett karri og kok, mens du rører, i 1 minutt. Sett til side for å avkjøle.
- 22. Legg reker i arbeidsbollen; pulser til finhakket, ca. 5 ganger. Fjern og sett til side. Kjør kremost til den er glatt, ca. 15 sekunder; skrap ned i arbeidsbollen. Tilsett persille, den avkjølte sjalottløkblandingen og den hakkede rekene. Pulser til alt er godt blandet, ca. 8 ganger.
- 33. Trim 1/2 tomme fra bunnen av endivebladene. Skille dem i enkeltblader og velg de 24 fineste bladene. Pisk eller smør en liten mengde av rekes- og kremostblandingen på den nederste halvdelen av bladene. Arranger dem på et flatt serveringsfat. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet til de skal serveres.



