
Eksotisk frukt-dessertpizza
Lær hvordan du lager en frisk og spennende eksotisk frukt dessert pizza. Perfekt som en søt avslutning på ethvert måltid, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp mascarpone
- 1/4 kopp rømme
- 1 teskje malt kanel
- Skall og saft av 1 sitron
- En klype salt
- Agavesirup, til søting
- 450 gram ferdigkjøpt eller hjemmelaget pizzadeig
- Mel til utbaking
- 1 mango
- 1 fersken
- 1 ananas
- 2 spiseskjeer rapsolje
- Saften av 1 lime
- 2 til 3 spiseskjeer sukker
- 1 jalapeño, skivet
- 1/4 kopp brandy
- En klype salt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en pizzastein
- 2Til glasuren: Bland mascarpone, rømme, kanel, sitronsaft og -zest samt salt i en bolle. Tilsett litt agavesirup etter ønsket sødme. Sett i kjøleskapet.
- 3Til bunnen: Plasser en pizzastein i ovnen og forvarm ovnen til 500 grader Fahrenheit. Strekk og form pizzadeigen på en melet overflate til en 12- til 14-tommers runding. Overfør til pizzasteinen og stek til den er gyllen.
- 4Til toppingen: I mellomtiden, kutt mango, fersken og ananas i 2,5 cm store terninger. Varm opp oljen i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett frukten sammen med limesaft, sukker og jalapeño, og sautér til den er gjennomstekt.
- 5Ta pannen av varmen og tilsett forsiktig brandy. Sett pannen tilbake på varmen og la det småkoke. Tennt forsiktig på fruktblandingen. La flammen slukke av seg selv, og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett saltet.
- 6Smør glasuren på den varme pizzabunnen og topp med fruktblandingen.