
Granola
Lær hvordan du lager hjemmelaget granola med denne enkle oppskriften. Perfekt for en sunn start på dagen, og tilpasset dine smakspreferanser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 10
frokost
Ingredienser
- 2 kopper brunt sukker
- 1/2 kopp molasses
- 1 spiseskje kanel
- 1 spiseskje vanilje
- 1 spiseskje salt
- 12 kopper gammeldags havregryn, for eksempel Quaker
- 3 kopper kokosflak med søtning
- 1 1/2 kopper solsikkefrø
- 1 kopp valnøtter
- 1 kopp rå mandler
- 1 kopp ristede peanøtter
- 1 kopp sesamfrø
- Non-stick matlagingsspray
Fremgangsmåte
- 1For den våte blandingen: Bland brunt sukker, melasse, kanel, vanilje, salt og 1 1/2 kopper vann i en middels kjele. Kok opp og la det koke i 3 minutter. Sett til side for å avkjøle.
- 2For den tørre blandingen: Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit).
- 3Bland sammen havregryn, kokos, solsikkefrø, valnøtter, mandler, peanøtter og sesamfrø i en stor bolle. Hell den avkjølte våte blandingen over og bland godt for hånd.
- 4Spray tre stekebrett på 45 x 40 cm (18 x 16 tommer) godt med non-stick stekespray. Fordel granolablandingen jevnt på brettene og stek i 30 minutter. Ta deretter brettene ut, snu granolaen og stek i ytterligere 30 minutter. La den avkjøle helt til granolaen er tørr. Oppbevar i lufttette beholdere ved romtemperatur i opptil to uker.