Granola

Granola

Lær hvordan du lager hjemmelaget granola med denne enkle oppskriften. Perfekt for en sunn start på dagen, og tilpasset dine smakspreferanser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 10
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 kopper brunt sukker
  • 2. 1/2 kopp molasses
  • 3. 1 spiseskje kanel
  • 4. 1 spiseskje vanilje
  • 5. 1 spiseskje salt
  • 6. 12 kopper gammeldags havregryn, for eksempel Quaker
  • 7. 3 kopper kokosflak med søtning
  • 8. 1 1/2 kopper solsikkefrø
  • 9. 1 kopp valnøtter
  • 10. 1 kopp rå mandler
  • 11. 1 kopp ristede peanøtter
  • 12. 1 kopp sesamfrø
  • 13. Non-stick matlagingsspray

Fremgangsmåte

  1. 11. For den våte blandingen: Bland brunt sukker, melasse, kanel, vanilje, salt og 1 1/2 kopper vann i en middels kjele. Kok opp og la det koke i 3 minutter. Sett til side for å avkjøle.
  2. 22. For den tørre blandingen: Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit).
  3. 33. Bland sammen havregryn, kokos, solsikkefrø, valnøtter, mandler, peanøtter og sesamfrø i en stor bolle. Hell den avkjølte våte blandingen over og bland godt for hånd.
  4. 44. Spray tre stekebrett på 45 x 40 cm (18 x 16 tommer) godt med non-stick stekespray. Fordel granolablandingen jevnt på brettene og stek i 30 minutter. Ta deretter brettene ut, snu granolaen og stek i ytterligere 30 minutter. La den avkjøle helt til granolaen er tørr. Oppbevar i lufttette beholdere ved romtemperatur i opptil to uker.