Hello Fresh Mobile Banner
Granola

Granola

Lær hvordan du lager hjemmelaget granola med denne enkle oppskriften. Perfekt for en sunn start på dagen, og tilpasset dine smakspreferanser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 10
frokost

Ingredienser

  • 2 kopper brunt sukker
  • 1/2 kopp molasses
  • 1 spiseskje kanel
  • 1 spiseskje vanilje
  • 1 spiseskje salt
  • 12 kopper gammeldags havregryn, for eksempel Quaker
  • 3 kopper kokosflak med søtning
  • 1 1/2 kopper solsikkefrø
  • 1 kopp valnøtter
  • 1 kopp rå mandler
  • 1 kopp ristede peanøtter
  • 1 kopp sesamfrø
  • Non-stick matlagingsspray

Fremgangsmåte

  1. 1For den våte blandingen: Bland brunt sukker, melasse, kanel, vanilje, salt og 1 1/2 kopper vann i en middels kjele. Kok opp og la det koke i 3 minutter. Sett til side for å avkjøle.
  2. 2For den tørre blandingen: Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit).
  3. 3Bland sammen havregryn, kokos, solsikkefrø, valnøtter, mandler, peanøtter og sesamfrø i en stor bolle. Hell den avkjølte våte blandingen over og bland godt for hånd.
  4. 4Spray tre stekebrett på 45 x 40 cm (18 x 16 tommer) godt med non-stick stekespray. Fordel granolablandingen jevnt på brettene og stek i 30 minutter. Ta deretter brettene ut, snu granolaen og stek i ytterligere 30 minutter. La den avkjøle helt til granolaen er tørr. Oppbevar i lufttette beholdere ved romtemperatur i opptil to uker.