Kylling Cacciatore

Kylling Cacciatore

lær hvordan du lager en smakfull chicken cacciatore med denne enkle oppskriften. perfekt for en varmende middag. steg-for-steg guide inkludert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Røstet halv kylling:
  • 2. 3 hele kyllinger
  • 3. 3 spiseskjeer druekjerneolje
  • 4. 2 spiseskjeer kosher salt
  • 5. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 6. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 7. Cacciatore-saus:
  • 8. 2 spiseskjeer druekjerneolje
  • 9. 1 gul løk, juliennet
  • 10. 1 spiseskje hakket hvitløk
  • 11. 1 kopp ovnsrøkte røde paprika, skivet
  • 12. 3 kopper tomatsaus, oppskrift følger
  • 13. 1 spiseskje tomatpuré
  • 14. 2 spiseskjeer fersk basilikum, skåret i chiffonade
  • 15. 1 spiseskje fersk persille, hakket
  • 16. Kosher salt
  • 17. Nykvernet svart pepper
  • 18. Semolinapolenta:
  • 19. 1 kopp kyllingkraft
  • 20. 1 kopp kremfløte
  • 21. 1/3 kopp semuljina
  • 22. 1/4 kopp revet Parmesan
  • 23. Kosher salt
  • 24. Nykvernet svart pepper
  • 25. Brokkoli rabe:
  • 26. 24 bunter brokkoli rabe
  • 27. Saften av 1 sitron
  • 28. Tomatsaus:
  • 29. 5 kopper hele San Marzano-tomater, pluss væsken fra boksen
  • 30. 1/2 kopp hakket gul løk
  • 31. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 32. 8 hvitløksfedd
  • 33. 2 spiseskjeer fersk basilikum, hakket
  • 34. 2 spiseskjeer fersk oregano, hakket
  • 35. 1 spiseskje kosher salt
  • 36. 2 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 37. 2 spiseskjeer druekjerneolje
  • 38. 3 kopper hakkede San Marzano-tomater

Fremgangsmåte

  1. 11. For den grillede halvdelen av kyllingen: Forvarm ovnen til 200°C. Tørk hver kylling med kjøkkenpapir til den er helt tørr.
  2. 22. Med en kokkekniv, fjern ryggraden på hver kylling ved å kutte ned langs begge sider av ryggraden. Del deretter hver kylling i to ved å kutte rett ned midt på brystbenet.
  3. 33. Gni kyllinghalvdelene inn med rapsolje og krydre med salt og pepper. Legg kyllingene på en bakeplate med høye kanter.
  4. 44. Stek til den indre temperaturen i midten av hver brystdel er 68°C, omtrent 20 minutter. Skru ovnen opp til grill og grill til skinnet er jevnt gyldent og sprøtt, i 3 til 5 minutter.
  5. 55. Ta kyllingene ut av ovnen. Smelt smøret i stekeplaten og pensle kyllingene med smør, og pensle av og til mens de hviler i 10 minutter. (Kyllingene skal ha en indre temperatur på 74°C etter hviletiden.)
  6. 66. Til cacciatore-sausen: Varm opp rapsolje i en kjele over høy varme. Tilsett løk og hvitløk, reduser varmen til middels-høy og sautér til løken er gjennomsiktig, 3–4 minutter. Tilsett de grillede paprikaene og sautér i ytterligere 2 minutter.
  7. 77. Tilsett tomatsaus og tomatpuré, rør om og la det småkoke. La sausen koke i 10–15 minutter, og tilsett deretter basilikum og persille, og la det koke i ytterligere 5 minutter. Krydre med litt salt og pepper. Hold sausen varm til servering.
  8. 88. Til semolinapolenta: Bland kyllingkraft og krem i en liten kjele og kok opp. Rør sakte inn semolinaen med visp. La polentaen koke opp igjen, og skru deretter ned varmen til middels. La den småkoke under omrøring i 20 minutter.
  9. 99. Rør inn parmesan og