
Kylling Cacciatore
lær hvordan du lager en smakfull chicken cacciatore med denne enkle oppskriften. perfekt for en varmende middag. steg-for-steg guide inkludert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Røstet halv kylling:
- 2. 3 hele kyllinger
- 3. 3 spiseskjeer druekjerneolje
- 4. 2 spiseskjeer kosher salt
- 5. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- 6. 3 spiseskjeer usaltet smør
- 7. Cacciatore-saus:
- 8. 2 spiseskjeer druekjerneolje
- 9. 1 gul løk, juliennet
- 10. 1 spiseskje hakket hvitløk
- 11. 1 kopp ovnsrøkte røde paprika, skivet
- 12. 3 kopper tomatsaus, oppskrift følger
- 13. 1 spiseskje tomatpuré
- 14. 2 spiseskjeer fersk basilikum, skåret i chiffonade
- 15. 1 spiseskje fersk persille, hakket
- 16. Kosher salt
- 17. Nykvernet svart pepper
- 18. Semolinapolenta:
- 19. 1 kopp kyllingkraft
- 20. 1 kopp kremfløte
- 21. 1/3 kopp semuljina
- 22. 1/4 kopp revet Parmesan
- 23. Kosher salt
- 24. Nykvernet svart pepper
- 25. Brokkoli rabe:
- 26. 24 bunter brokkoli rabe
- 27. Saften av 1 sitron
- 28. Tomatsaus:
- 29. 5 kopper hele San Marzano-tomater, pluss væsken fra boksen
- 30. 1/2 kopp hakket gul løk
- 31. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 32. 8 hvitløksfedd
- 33. 2 spiseskjeer fersk basilikum, hakket
- 34. 2 spiseskjeer fersk oregano, hakket
- 35. 1 spiseskje kosher salt
- 36. 2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 37. 2 spiseskjeer druekjerneolje
- 38. 3 kopper hakkede San Marzano-tomater
Fremgangsmåte
- 11. For den grillede halvdelen av kyllingen: Forvarm ovnen til 200°C. Tørk hver kylling med kjøkkenpapir til den er helt tørr.
- 22. Med en kokkekniv, fjern ryggraden på hver kylling ved å kutte ned langs begge sider av ryggraden. Del deretter hver kylling i to ved å kutte rett ned midt på brystbenet.
- 33. Gni kyllinghalvdelene inn med rapsolje og krydre med salt og pepper. Legg kyllingene på en bakeplate med høye kanter.
- 44. Stek til den indre temperaturen i midten av hver brystdel er 68°C, omtrent 20 minutter. Skru ovnen opp til grill og grill til skinnet er jevnt gyldent og sprøtt, i 3 til 5 minutter.
- 55. Ta kyllingene ut av ovnen. Smelt smøret i stekeplaten og pensle kyllingene med smør, og pensle av og til mens de hviler i 10 minutter. (Kyllingene skal ha en indre temperatur på 74°C etter hviletiden.)
- 66. Til cacciatore-sausen: Varm opp rapsolje i en kjele over høy varme. Tilsett løk og hvitløk, reduser varmen til middels-høy og sautér til løken er gjennomsiktig, 3–4 minutter. Tilsett de grillede paprikaene og sautér i ytterligere 2 minutter.
- 77. Tilsett tomatsaus og tomatpuré, rør om og la det småkoke. La sausen koke i 10–15 minutter, og tilsett deretter basilikum og persille, og la det koke i ytterligere 5 minutter. Krydre med litt salt og pepper. Hold sausen varm til servering.
- 88. Til semolinapolenta: Bland kyllingkraft og krem i en liten kjele og kok opp. Rør sakte inn semolinaen med visp. La polentaen koke opp igjen, og skru deretter ned varmen til middels. La den småkoke under omrøring i 20 minutter.
- 99. Rør inn parmesan og