BBQ bønner

BBQ bønner

Lær hvordan du lager deilige BBQ Beans med denne enkle oppskriften. Perfekt til grillfesten eller som tilbehør til kjøttretter. Enkelt, godt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund pinto-bønner, bløtlagt over natten
  • 2. 7 kopper vann
  • 3. 1 laurbærblad
  • 4. 1 løk, hakket
  • 5. 3/4 pund karbonadedeig
  • 6. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 1 teskje søt paprika
  • 8. 1 teskje tørket timian
  • 9. 1 spiseskje chilipulver
  • 10. 3/4 kopp ketchup
  • 11. 1/4 kopp mørkbrunt sukker
  • 12. 1/3 kopp gul sennep
  • 13. 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 14. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Rask bløtlegging av bønner: Dekk bønnene med vann, kok opp. Slå av varmen og la stå i 1 time. Sil av vannet.
  2. 22. Legg pintobønner i en stor kjele med vann og laurbærblad, og kok opp. Skru ned varmen til jevn kok og kok til de er møre, ca. 1 time.
  3. 33. I mellomtiden varmer du opp en 30 cm non-stick panne på middels varme. Når pannen er varm, men ikke røyker, tilsetter du løk og koker, rør ofte, til de begynner å bli myke. Tilsett 2 spiseskjeer av kokevannet fra bønnene og kok til løken er myk, ca. 5–6 minutter.
  4. 44. Tilsett karbonadedeigen og hvitløk, og kok, rør ofte, til kjøttet er brunt og gjennomstekt, ca. 5–7 minutter.
  5. 55. Rør inn paprika, timian, chilipulver, ketchup, brunt sukker, sennep og Worcestershire-saus. Bland til alle ingrediensene er godt kombinert. Hell det over i kjelen med bønnene og rør om. Krydre med salt og pepper etter smak. Fortsett å koke til smakene har blandet seg godt, bønnene er møre og gjennomkokte, og sausen har tyknet.