
Aspargessalat med mozzarella
Lær hvordan du lager en velsmakende asparges og mozzarella salat. Perfekt som forrett eller lett sommermåltid med en frisk smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund mediumstørrelse asparges, stilkene skrelt
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 til 2 spiseskjeer Champagne- eller hvitvinseddik
- Dijon-sennep og finhakket hvitløk etter smak
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 pund fersk mozzarella, skåret i staver, ca. 0,6 cm brede og 2,5 cm lange
- 2 solmodne tomater, veldig tynne skiver
- 4 unser tynne skiver (rundstykker) av salami
- 1/4 kopp skåret, ristet rødt paprika (fra glass)
Fremgangsmåte
- 1Kok aspargesen forsiktig til den akkurat er gjennomkokt. Skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La dem renne av, tørk dem forsiktig tørre, og skjær stilkene diagonalt i 2,5 cm lange biter; sett til side.
- 2Lag en dressing av olivenolje, eddik, sennep og hvitløk, og smak til med salt og pepper. Bland asparges og mozzarella, og vend forsiktig inn halvparten av dressingen.
- 3Legg skiver av tomat og salami vekselvis rundt utsiden av hver tallerken; plasser asparges og mozzarella midt på tallerkenen; drypp resten av dressingen over tomatene og salami. Pynt med grillede paprika over asparges og mozzarella.