Aspargessalat med mozzarella

Aspargessalat med mozzarella

Lær hvordan du lager en velsmakende asparges og mozzarella salat. Perfekt som forrett eller lett sommermåltid med en frisk smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund mediumstørrelse asparges, stilkene skrelt
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 til 2 spiseskjeer Champagne- eller hvitvinseddik
  • Dijon-sennep og finhakket hvitløk etter smak
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 pund fersk mozzarella, skåret i staver, ca. 0,6 cm brede og 2,5 cm lange
  • 2 solmodne tomater, veldig tynne skiver
  • 4 unser tynne skiver (rundstykker) av salami
  • 1/4 kopp skåret, ristet rødt paprika (fra glass)

Fremgangsmåte

  1. 1Kok aspargesen forsiktig til den akkurat er gjennomkokt. Skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La dem renne av, tørk dem forsiktig tørre, og skjær stilkene diagonalt i 2,5 cm lange biter; sett til side.
  2. 2Lag en dressing av olivenolje, eddik, sennep og hvitløk, og smak til med salt og pepper. Bland asparges og mozzarella, og vend forsiktig inn halvparten av dressingen.
  3. 3Legg skiver av tomat og salami vekselvis rundt utsiden av hver tallerken; plasser asparges og mozzarella midt på tallerkenen; drypp resten av dressingen over tomatene og salami. Pynt med grillede paprika over asparges og mozzarella.