California BLT-er
Lær hvordan du lager autentiske california blts med sprø bacon, frisk salat og modent tomat. En perfekt rett for sommeren eller enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 6 tykke skiver røkt bacon
- 4 skiver godt hvitt brød, kuttet 1/2 tomme tykt
- 4 spiseskjeer god majones (anbefalt: Hellmann’s)
- 4 til 8 møre grønne salatblader, vasket og tørket grundig
- 1 moden Hass-avokado
- Saften av 1/2 sitron
- 1 stor moden tomat, skåret i 1/2 tomme tykke skiver
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Plasser en bakegitter på et stekebrett og legg baconen i ett lag på risten. Stek i 15 til 25 minutter, til baconen er brunet og sprø. La det renne av på kjøkkenpapir og sett til side.
- 3Legg brødskivene på et stekebrett og rist dem i 5 minutter. Snu skivene og rist i ytterligere 1 minutt, til all brødet er jevnt brunt.
- 4Legg 2 skiver på et skjærebrett. Smør hver skive med omtrent 1 spiseskje majones. Dekk skivene med et lag salat. Skrell avokadoen og skjær den i 1/2-tommers tykke skiver. Vend avokadoskivene forsiktig i sitronsaft, og legg dem oppå salatbladene.
- 5Legg 3 skiver bacon på hver sandwich, og deretter et lag med tomatskiver oppå baconen. Krydre rikelig med salt og pepper.
- 6Smør hver av de to gjenværende brødskivene med 1 spiseskje majones og legg dem med majones-siden ned på sandwichene. Kutt i to og server.