Arugolasalat med fersken og en kremet gressløkvinaigrette

Arugolasalat med fersken og en kremet gressløkvinaigrette

Lær hvordan du lager en frisk ruccolasalat med søte ferskener og en kremet gressløksvinaigrette. Perfekt for sommermåltidet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 store, modne fersken
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft, delt
  • 6 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1 ½ spiseskjeer pisket krem
  • 1/3 kopp finhakket fersk gressløk
  • 12 kopper (løst pakket) ruccola (ca. 170 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Vask fersken, gni for å fjerne dun. Del i to, fjern steinene. Skjær fersken i tynne skiver. Legg ferskenskivene i en stor bolle. Tilsett 1/2 spiseskje sitronsaft og vend forsiktig. Visp 1 1/2 spiseskje sitronsaft og olivenolje i en liten bolle. Visp inn krem, deretter gressløk. Krydre med salt og pepper. Tilsett ruccola i bollen med fersken. Hell over dressingen og vend forsiktig. Krydre med mer salt og pepper etter smak, og server.
  2. 2Vask fersken, gni for å fjerne dun. Del i to, fjern steinene. Skjær fersken i tynne skiver. Legg ferskenskivene i en stor bolle. Tilsett 1/2 spiseskje sitronsaft og vend forsiktig. Visp 1 1/2 spiseskje sitronsaft og olivenolje i en liten bolle. Visp inn krem, deretter gressløk. Krydre med salt og pepper. Tilsett ruccola i bollen med fersken. Hell over dressingen og vend forsiktig. Krydre med mer salt og pepper etter smak, og server.