Arugolasalat med fersken og en kremet gressløkvinaigrette
Lær hvordan du lager en frisk ruccolasalat med søte ferskener og en kremet gressløksvinaigrette. Perfekt for sommermåltidet!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 store, modne fersken
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft, delt
- 6 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 ½ spiseskjeer pisket krem
- 1/3 kopp finhakket fersk gressløk
- 12 kopper (løst pakket) ruccola (ca. 170 gram)
Fremgangsmåte
- 1Vask fersken, gni for å fjerne dun. Del i to, fjern steinene. Skjær fersken i tynne skiver. Legg ferskenskivene i en stor bolle. Tilsett 1/2 spiseskje sitronsaft og vend forsiktig. Visp 1 1/2 spiseskje sitronsaft og olivenolje i en liten bolle. Visp inn krem, deretter gressløk. Krydre med salt og pepper. Tilsett ruccola i bollen med fersken. Hell over dressingen og vend forsiktig. Krydre med mer salt og pepper etter smak, og server.
- 2Vask fersken, gni for å fjerne dun. Del i to, fjern steinene. Skjær fersken i tynne skiver. Legg ferskenskivene i en stor bolle. Tilsett 1/2 spiseskje sitronsaft og vend forsiktig. Visp 1 1/2 spiseskje sitronsaft og olivenolje i en liten bolle. Visp inn krem, deretter gressløk. Krydre med salt og pepper. Tilsett ruccola i bollen med fersken. Hell over dressingen og vend forsiktig. Krydre med mer salt og pepper etter smak, og server.