
Tiramisu
Lær hvordan du lager en klassisk tiramisu med lag av kaffe, mascarpone og kakao. En enkel oppskrift for en deilig dessert til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Pisk eggeplommene og sukkeret i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med visp på høy hastighet i omtrent 5 minutter, eller til det er veldig tykt og lyst gult. Senk hastigheten til middels og tilsett 1/4 kopp rom, 1/4 kopp espresso og mascarpone. Pisk til det er glatt.
- 22. Bland resten av rommet (1/4 kopp) og 1 1/4 kopper espresso i en lav skål. Dypp én side av hver ladyfinger i espresso-/romblandingen og legg dem i bunnen av en form som er 23 x 30 x 5 cm. Hell halvparten av espresso- og mascarpoblandingen jevnt over. Dypp én side av de resterende ladyfingrene i espresso-/romblandingen og legg dem i et annet lag i formen. Hell resten av espresso- og mascarpoblandingen over. Jevn ut toppen og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet over natten.
- 33. Før servering, dryss toppen med sjokoladespon og lett med melis, hvis ønskelig.
- 44. Notater: For å lage espresso til denne oppskriften i din elektriske dryppkaffemaskin, bruk nok vann til 4 kopper kaffe pluss 1/3 kopp malt espresso.
- 55. Du kan finne savoiardi og mascarpone i en italiensk spesialbutikk.