Hello Fresh Mobile Banner
Tiramisu

Tiramisu

Lær hvordan du lager en klassisk tiramisu med lag av kaffe, mascarpone og kakao. En enkel oppskrift for en deilig dessert til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 ekstra store eggeplommer, romtempererte
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/2 kopp godt mørk rom, delt
  • 1 1/2 kopper brygget espresso, delt
  • 16 til 17 unser mascarponeost
  • 30 italienske ladyfingers eller savoiardi
  • Mørk sjokolade, skåret i tynne skiver eller revet
  • Melis, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Pisk eggeplommene og sukkeret i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med visp på høy hastighet i omtrent 5 minutter, eller til det er veldig tykt og lyst gult. Senk hastigheten til middels og tilsett 1/4 kopp rom, 1/4 kopp espresso og mascarpone. Pisk til det er glatt.
  2. 2Bland resten av rommet (1/4 kopp) og 1 1/4 kopper espresso i en lav skål. Dypp én side av hver ladyfinger i espresso-/romblandingen og legg dem i bunnen av en form som er 23 x 30 x 5 cm. Hell halvparten av espresso- og mascarpoblandingen jevnt over. Dypp én side av de resterende ladyfingrene i espresso-/romblandingen og legg dem i et annet lag i formen. Hell resten av espresso- og mascarpoblandingen over. Jevn ut toppen og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet over natten.
  3. 3Før servering, dryss toppen med sjokoladespon og lett med melis, hvis ønskelig.
  4. 4Notater: For å lage espresso til denne oppskriften i din elektriske dryppkaffemaskin, bruk nok vann til 4 kopper kaffe pluss 1/3 kopp malt espresso.
  5. 5Du kan finne savoiardi og mascarpone i en italiensk spesialbutikk.