
Rød- og blåbærkremkake
oppskrift på en lekker rød og blå fløyelskake som imponerer både øyne og gane. enkel å lage og perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: fire 23 cm kakeformer
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray fire 23 cm kakeformer med non-stick bakepulverspray.
- 33. Denne kakerøren skal lages i to omganger. Du vil farge den første runden rød og den andre blå.
- 44. For å lage den første røren, sikt melet tre ganger, og mål deretter opp 2 1/2 kopper. Bland det siktede melet med kakaopulver og salt i en bolle. Sett til side.
- 55. I en annen bolle, rør sammen kulturmelk og vanilje.
- 66. Bruk en kjøkkenmaskin med paddelvedlegg, og krem det sukker, fettstoff og egg. Med maskinen på lav hastighet, tilsett melet i tre omganger, vekselvis med kulturmelk, begynn og avslutt med melet.
- 77. I en liten bolle, rør sammen natron, eddik og rød matfarging. Nyt den fargerike kjemiske reaksjonen! Vend inn matfargingsblandingen i kakerøren. Hell røren i to av de forberedte kakeformene.
- 88. Lag den andre røren på samme måte, men bruk blå matfarging. Hell den blå røren i de resterende to forberedte formene.
- 99. Stek alle fire kakene til en pinne kommer ut ren, ca. 15–20 minutter. La kakene avkjøle i formene på avkjølingsgitter i 10 minutter. Ta kakene ut av formene og la dem avkjøle helt på avkjølingsgitter.
- 1010. Bruk en serrated kniv til å jevne ut toppen av hver kakebunn. Plasser ett lag på et serveringsfat; smør på kokt glasur. Fortsett å stable og glasere til alle lag er brukt. Dekk utsiden av kaken med kokt glasur.
- 1111. Kok opp kulturmelk og mel i en kjele over middels høy varme til det når puddingskonsistens (limaktig), ikke lenger enn 10 minutter. Ta av varmen og la det avkjøle til