Rød- og blåbærkremkake

Rød- og blåbærkremkake

oppskrift på en lekker rød og blå fløyelskake som imponerer både øyne og gane. enkel å lage og perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. Non-stick kokespray
  • 2. 2 1/2 kopper siktet hvetemel (x2)
  • 3. 1 teskje usøtet kakaopulver (x2)
  • 4. 1/2 teskje fint salt (x2)
  • 5. 1 kopp kulturmelk (x2)
  • 6. 1 spiseskje vaniljeekstrakt (x2)
  • 7. 1 1/2 kopper sukker (x2)
  • 8. 1/2 kopp vegetabilsk fett (x2)
  • 9. 2 store egg (x2)
  • 10. 1 teskje natron (x2)
  • 11. 1 teskje hvit eddik (x2)
  • 12. 2 unser rød matfarge, pluss 2 unser blå matfarge
  • 13. Kokt glasur, oppskrift følger
  • 14. 3/4 kopp melk
  • 15. 1/4 kopp hvetemel
  • 16. 1 kopp sukker
  • 17. 1 stang (8 spiseskjeer) usaltet smør
  • 18. 1/2 kopp vegetabilsk fett
  • 19. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 20. 1/8 teskje fint salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: fire 23 cm kakeformer
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray fire 23 cm kakeformer med non-stick bakepulverspray.
  3. 33. Denne kakerøren skal lages i to omganger. Du vil farge den første runden rød og den andre blå.
  4. 44. For å lage den første røren, sikt melet tre ganger, og mål deretter opp 2 1/2 kopper. Bland det siktede melet med kakaopulver og salt i en bolle. Sett til side.
  5. 55. I en annen bolle, rør sammen kulturmelk og vanilje.
  6. 66. Bruk en kjøkkenmaskin med paddelvedlegg, og krem det sukker, fettstoff og egg. Med maskinen på lav hastighet, tilsett melet i tre omganger, vekselvis med kulturmelk, begynn og avslutt med melet.
  7. 77. I en liten bolle, rør sammen natron, eddik og rød matfarging. Nyt den fargerike kjemiske reaksjonen! Vend inn matfargingsblandingen i kakerøren. Hell røren i to av de forberedte kakeformene.
  8. 88. Lag den andre røren på samme måte, men bruk blå matfarging. Hell den blå røren i de resterende to forberedte formene.
  9. 99. Stek alle fire kakene til en pinne kommer ut ren, ca. 15–20 minutter. La kakene avkjøle i formene på avkjølingsgitter i 10 minutter. Ta kakene ut av formene og la dem avkjøle helt på avkjølingsgitter.
  10. 1010. Bruk en serrated kniv til å jevne ut toppen av hver kakebunn. Plasser ett lag på et serveringsfat; smør på kokt glasur. Fortsett å stable og glasere til alle lag er brukt. Dekk utsiden av kaken med kokt glasur.
  11. 1111. Kok opp kulturmelk og mel i en kjele over middels høy varme til det når puddingskonsistens (limaktig), ikke lenger enn 10 minutter. Ta av varmen og la det avkjøle til