
Wolfgang Pucks oppskrift på pizzadeig
Lær hvordan du lager perfekt pizzadeig med Wolfgang Pucks egen oppskrift. En enkel guide til sprø og deilige pizzaer hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle, løs opp gjær og honning i 1/4 kopp varmt vann.
- 22. I en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, bland melet og saltet. Hell i 2 spiseskjeer av oljen, og når det er absorbert, tilsett den oppløste gjæren. Tilsett resten av 1/2 kopp vann og elt på lav hastighet i ca. 5 minutter.
- 33. Hell deigen ut på et melet underlag og elt i ytterligere 2 eller 3 minutter. Deigen skal være glatt og fast. La den heve på et varmt sted, dekket med et fuktig kjøkkenhåndkle, i omtrent 30 minutter. (Deigen vil strekke seg når den lett trekkes i.)
- 44. Del deigen i 4 baller, ca. 170 gram hver. Arbeid hver ball ved å trekke ned sidene og brette dem under bunnen av ballen. Gjenta 4 eller 5 ganger. Deretter, på en glatt, melet overflate, rull ballen under håndflaten til deigen er glatt og fast, ca. 1 minutt. Dekk med et fuktig håndkle og la hvile i 15 til 20 minutter. På dette tidspunktet kan ballene dekkes løst med plastfolie og oppbevares i kjøleskapet i 1 til 2 dager.
- 55. Forvarm ovnen til 275 grader Celsius (525 grader Fahrenheit). Plasser en pizzastein i ovnen.
- 66. For å lage hver pizza, plasser en deigball på en lett melet overflate. Trykk ned i midten, og fordel deigen eller kjevle den ut til en sirkel på 18-20 cm, med en litt tykkere kant enn midten. Pensle lett med olje og legg kun ønsket topping over den indre sirkelen.
- 77. Plasser pizzaen på pizzasteinen og stek ved 310 grader Celsius (610 grader Fahrenheit) i ca. 15 til 20 minutter, eller til pizzaen er pent brunet. Overfør til en fast overflate og skjær i skiver med en pizzaskjærer. Server umiddelbart.