Wolfgang Pucks oppskrift på pizzadeig

Wolfgang Pucks oppskrift på pizzadeig

Lær hvordan du lager perfekt pizzadeig med Wolfgang Pucks egen oppskrift. En enkel guide til sprø og deilige pizzaer hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pakke tørr eller fersk gjær
  • 2. 1 teskje honning eller sukker
  • 3. 3/4 kopp varmt vann (40-46 grader Celsius)
  • 4. 2 3/4 kopper hvetemel
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 7. Tomatsaus og ost
  • 8. Ost, tomater, oliven
  • 9. Laks, rømme blandet med hakket dill
  • 10. Ost, chiliolje, pesto

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle, løs opp gjær og honning i 1/4 kopp varmt vann.
  2. 22. I en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, bland melet og saltet. Hell i 2 spiseskjeer av oljen, og når det er absorbert, tilsett den oppløste gjæren. Tilsett resten av 1/2 kopp vann og elt på lav hastighet i ca. 5 minutter.
  3. 33. Hell deigen ut på et melet underlag og elt i ytterligere 2 eller 3 minutter. Deigen skal være glatt og fast. La den heve på et varmt sted, dekket med et fuktig kjøkkenhåndkle, i omtrent 30 minutter. (Deigen vil strekke seg når den lett trekkes i.)
  4. 44. Del deigen i 4 baller, ca. 170 gram hver. Arbeid hver ball ved å trekke ned sidene og brette dem under bunnen av ballen. Gjenta 4 eller 5 ganger. Deretter, på en glatt, melet overflate, rull ballen under håndflaten til deigen er glatt og fast, ca. 1 minutt. Dekk med et fuktig håndkle og la hvile i 15 til 20 minutter. På dette tidspunktet kan ballene dekkes løst med plastfolie og oppbevares i kjøleskapet i 1 til 2 dager.
  5. 55. Forvarm ovnen til 275 grader Celsius (525 grader Fahrenheit). Plasser en pizzastein i ovnen.
  6. 66. For å lage hver pizza, plasser en deigball på en lett melet overflate. Trykk ned i midten, og fordel deigen eller kjevle den ut til en sirkel på 18-20 cm, med en litt tykkere kant enn midten. Pensle lett med olje og legg kun ønsket topping over den indre sirkelen.
  7. 77. Plasser pizzaen på pizzasteinen og stek ved 310 grader Celsius (610 grader Fahrenheit) i ca. 15 til 20 minutter, eller til pizzaen er pent brunet. Overfør til en fast overflate og skjær i skiver med en pizzaskjærer. Server umiddelbart.