Fersk jordbærsyltetøy

Fersk jordbærsyltetøy

Lær hvordan du lager fersk jordbærsyltetøy hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller som smakfullt pålegg. Enkel å lage og deilig å spise!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1, 2 kopper sukker
  • 2. 1 stor sitron, revet skall og saften
  • 3. 1 ½ pint ferske jordbær, renset og delt i to

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Bland sukker, sitrusskall og sitronsaft i en liten kjele, og kok opp på svak varme i 10 minutter, til sukkeret er løst opp. Tilsett jordbærene og fortsett å koke på svak varme i 20 minutter, til jordbærene slipper ut noe av saften sin og blandingen koker sakte. Kok til en liten mengde av saften stivner på en veldig kald tallerken. (Jeg har en i fryseren.) Hell forsiktig over i to pint-krukker og forsegling eller oppbevar i kjøleskapet. Bruk umiddelbart, eller følg riktige hermetikkråd nedenfor.
  3. 33. Tips for sterilisering:
  4. 44. Krukker bør være laget av glass og uten skår eller sprekker. Hermetikk- eller konserveringskrukker er utstyrt med et glass-, plast- eller metalllokk som har en gummipakning. To-delt lokk er best for hermetikk, da de vakuumforsegler når de prosesseres.
  5. 55. For å sterilere krukker, før du fyller dem med syltetøy, sylteagurk eller konserveringer, vask krukkene og lokkene med varmt, såpeholdig vann. Skyll godt og plasser krukkene og lokkene med åpningen opp, uten å berøre hverandre, på en rist. La dem stå i en forvarmet ovn på 175 grader Fahrenheit i 25 minutter. Alternativt kan du koke krukkene og lokkene i en stor kjele, dekket med vann, i 15 minutter.
  6. 66. Bruk tang når du håndterer de varme, steriliserte krukkene, for å flytte dem fra kokende vann eller ovnen. Sørg for at tangen også er steril, ved å dyppe endene i kokende vann i noen minutter.
  7. 77. Som en tommelfingerregel bør varme sylteagurker legges i varme krukker, og kalde sylteagurker i kalde krukker. Alle gjenstander som brukes i prosessen med å lage syltetøy, gelé og konserver må være rene.