Jacqueline Kennedy Onassis Crème Brûlée

Jacqueline Kennedy Onassis Crème Brûlée

Lær hvordan du lager en elegant creme brulee inspirert av jacqueline kennedy onassis. En perfekt dessert for spesielle anledninger med enkel fremgangsmåte.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 kopper kremfløte
  • 2. 1 cm vaniljestang
  • 3. 6 spiseskjeer sukker
  • 4. 4 eggeplommer
  • 5. 2 egg

Fremgangsmåte

  1. 1Øverst i et dobbelkoker, varm opp 3 kopper tung krem sammen med vaniljestangen. I en bolle, pisk 6 spiseskjeer sukker sammen med eggeplommer og egg til det blir lyst og kremaktig. Ta ut vaniljestangen, og rør den varme kremen forsiktig og sakte inn i eggeplommene. Sett blandingen tilbake i dobbelkokeren, over kokende vann. Rør konstant til eggekremen dekker skjeen. Deretter helles den i en glassserveringsskål og settes i kjøleskapet for å stivne. Når den skal serveres, dekker du toppen av eggekremen helt med brunt sukker, bruk gjerne 1/2 kopp eller mer. Plasser skålen på en bolle med knust is, og sett eggekremen under grillen til sukkeret smelter og karamelliseres. Pass på hele tiden, for sukkeret kan brenne seg. Server umiddelbart.