
Stabilisert kremfløtsglasur
Lær hvordan du lager en stabilisert pisket kremglasur som holder seg luftig og pen lenge. Perfekt til kaker og cupcakes.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp kaldt vann
- 2. 1 teskje usmakstilsetning gelatin
- 3. 1 kopp kremfløte
- 4. 1 spiseskje hvitt sukker
- 5. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Bland gelatin og vispene i en bolle og pisk i minst 15 minutter før bruk. Hell vann i en liten mikrobølgesikker bolle. Strø gelatin over vannet og la det mykne i 5 minutter.
- 22. Løs opp gelatinen ved å varme den i mikrobølgeovnen i 3 minutter, og rør om hver minutt. Ta ut av mikrobølgeovnen og la den stå i romtemperatur i 10 minutter; gelatinen skal være flytende, men ikke varm når den tilsettes i kremen.
- 33. Ta bollen og vispene ut av kjøleskapet og hell i krem, sukker og vaniljeekstrakt. Visp sammen til det begynner å danne tydelige vispemerker.
- 44. Tilsett gelatinblandingen i kremen, og hell den i en jevn strøm mens du visper kontinuerlig. Visp til det dannes stive topper. Bruk umiddelbart.