
Tomatsalat og vannmelonssalat med mozzarella
en enkel og forfriskende oppskrift på tomat- og vannmelonsalat med mozzarella, perfekt for sommermåltider og lette forretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp ekstra-virgin olivenolje
- 170–225 gram mozzarellaost, skåret i 12 små skiver, væsken avsilt
- 4 spiseskjeer sylteagurkjuice (fra glasset)
- 1/2 kopp eplesidereddik
- 1/2 kopp ferske persilleblader, tettpakket, stilket, vasket, tørket og hakket
- 60 gram grovt havsalt
- 2 modne storfesteak (eller hvilken som helst stor sort heirloom-tomat) , vasket, tørket og stilket
- 1 pint cherrytomater (Sweet 100 eller heirloom), vasket, tørket og stilket
- Sukker, granulert
- Grovkvernet svart pepper
- Saften av 1/2 til 1 sitron, avhengig av smak
- 170 gram kald vannmelon, skallet fjernet, frø fjernet, skåret i bitestørrelse biter og kjølt til rett før servering
Fremgangsmåte
- 1Til dressingen: I en bolle, visp sammen olivenolje, mozzarella-væske og sylteagurkjuice. Rør inn eddiken. Smak til med krydder. Sett til side.
- 2Til urte-saltet: Ha persille og salt i en food processor og puls til de er godt blandet, og saltet er grønt. Oppbevar i en tett glasskrukke.
- 3For å sette sammen salaten: Skjær tomatene i skiver og legg dem i ett lag på en flat overflate. Drypp litt sukker, pepper og dressing over tomatene. Strø over litt av urte-saltet. Smak på en tomatskive for å sjekke krydringen. Press sitronsaften over vannmelonen. Krydre mozzarellaskivene med persille-salt og litt dressing også.
- 4Legg tomater, mozzarella og vannmelonbiter på seks rektangulære tallerkener. Server umiddelbart.