Mrs. Van Halens Gado Gado

Mrs. Van Halens Gado Gado

oppskriften på mrs van halens gado gado gir deg en smakfull og enkel måte å lage en tradisjonell indonesisk salat på. perfekt som forrett eller lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 spiseskjeer peanøttolje
  • 2. 1/4 kopp finhakket gul løk
  • 3. 1/2 jalapeño, ribber og frø fjernet, finhakket
  • 4. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 1 1/2 spiseskjeer revet fersk ingefær
  • 6. 1 kopp kokosmelk (ryst boksen godt før bruk)
  • 7. 3/4 kopp kremet peanøttsmør
  • 8. 2 spiseskjeer ferdigkjøpt thailandsk rød currypaste
  • 9. 6 spiseskjeer ferskpresset limesaft
  • 10. 2 spiseskjeer lavsodium soyasaus
  • 11. 1 teskje fiskesaus
  • 12. Kosher-salt
  • 13. 2 kopper heirloom gulrøtter (oransje, lilla og gule), skåret i 5 cm lange staver (fra 6 babygulrøtter eller 2 store av hver)
  • 14. 3 kopper blomkålbuketter (hvite, grønne og oransje)
  • 15. 10 unser grønne bønner, trimmede (ca. 2 kopper)
  • 16. 3 kopper broccolibuketter

Fremgangsmåte

  1. 11. For peanøttsausen: Varm opp peanøttoljen i en liten sautépanne over middels-lav varme til den er varm. Tilsett løk og jalapeño og kok til de er myke og aromatiske, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og ingefær og kok i 20 sekunder. Deretter tilsetter du kokosmelk, peanøttsmør og currypaste. Øk varmen til middels og visp til blandingen binder seg, 2 til 3 minutter. Slå av varmen og visp inn limesaft, soyasaus og fiskesaus. Hvis sausen skiller seg før du skal servere, visp den til den emulgerer, og bruk den umiddelbart.
  2. 22. For grønnsakene: Forbered en stor bolle med isvann og sett til side. I en stor pastapanne med et silinnsats, kok opp vann over middels-høy varme. Tilsett 3 ss salt, og legg deretter i gulrøttene. Kok i 1 minutt, deretter tilsetter du blomkålen. Kok i 1 minutt, og til slutt tilsetter du grønne bønner og brokkoli og fortsetter å koke i 2 minutter. Fjern silen fra pannen og la overflødig vann renne av. Hell forsiktig grønnsakene over i isvannet slik at de blir helt dekket. Legg et bakepapir eller papirhåndklær på et stekebrett. Når grønnsakene er kalde å ta på, tar du dem opp og legger dem på papirhåndklærne. Tørk grønnsakene godt, og legg dem deretter i en stor, flat serveringsskål eller på et fat.
  3. 33. Server de blancherte grønnsakene med peanøttsausen til dipping.