Mrs. Van Halens Gado Gado
oppskriften på mrs van halens gado gado gir deg en smakfull og enkel måte å lage en tradisjonell indonesisk salat på. perfekt som forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For peanøttsausen: Varm opp peanøttoljen i en liten sautépanne over middels-lav varme til den er varm. Tilsett løk og jalapeño og kok til de er myke og aromatiske, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og ingefær og kok i 20 sekunder. Deretter tilsetter du kokosmelk, peanøttsmør og currypaste. Øk varmen til middels og visp til blandingen binder seg, 2 til 3 minutter. Slå av varmen og visp inn limesaft, soyasaus og fiskesaus. Hvis sausen skiller seg før du skal servere, visp den til den emulgerer, og bruk den umiddelbart.
- 22. For grønnsakene: Forbered en stor bolle med isvann og sett til side. I en stor pastapanne med et silinnsats, kok opp vann over middels-høy varme. Tilsett 3 ss salt, og legg deretter i gulrøttene. Kok i 1 minutt, deretter tilsetter du blomkålen. Kok i 1 minutt, og til slutt tilsetter du grønne bønner og brokkoli og fortsetter å koke i 2 minutter. Fjern silen fra pannen og la overflødig vann renne av. Hell forsiktig grønnsakene over i isvannet slik at de blir helt dekket. Legg et bakepapir eller papirhåndklær på et stekebrett. Når grønnsakene er kalde å ta på, tar du dem opp og legger dem på papirhåndklærne. Tørk grønnsakene godt, og legg dem deretter i en stor, flat serveringsskål eller på et fat.
- 33. Server de blancherte grønnsakene med peanøttsausen til dipping.