Den ultimate frokosten til middag: pølse- og spinateggstrata

Den ultimate frokosten til middag: pølse- og spinateggstrata

oppskrift på en smakfull eggstrata med pølse og spinat, perfekt for frokost eller middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 boks eller pose med økologisk, hakket, frossen spinat
  • 2. 1 spiseskje extra virgin olivenolje (EVOO)
  • 3. 12 unser krydret frokostpølse i løs vekt
  • 4. 2 spiseskjeer smør
  • 5. 1 løk, finhakket
  • 6. 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. Salt og nykvernet svart pepper
  • 8. Nykvernet muskatnøtt
  • 9. 1/2 pund gammelt hvitt eller fransk brød, i terninger (7 til 8 kopper)
  • 10. 12 egg
  • 11. 2 kopper melk eller fløteblanding (halv og halv)
  • 12. 1/4 kopp Dijon-sennep
  • 13. 2 kopper revet caciocavallo-ost eller Parmigiano-Reggiano

Fremgangsmåte

  1. 11. Tin spinaten i mikrobølgeovnen, og klem ut overflødig væske.
  2. 22. Varm opp extra virgin olivenolje (EVOO) i en stekepanne over middels høy varme. Brun og smuldre den krydrede frokostpølsen, og legg deretter smulene på en tallerken. Sett pannen tilbake på varmen. Skru ned litt for varmen og smelt smøret. Tilsett løk og hvitløk i pannen og kok til de er myke, ca. 5–6 minutter. Deretter tilsetter du spinaten og krydrer med salt, pepper og litt muskatnøtt. Slå av varmen og bland inn pølsesmulene.
  3. 33. Fordel halvparten av brødet i en ildfast form.
  4. 44. Visp eggene med melk, Dijon-sennep og litt salt og pepper.
  5. 55. Strø halvparten av pølse- og spinatblandingen over brødet, topp med halvparten av osten, og hell over halvparten av eggeblandingen. Gjenta med resten. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  6. 66. La strataen stå i romtemperatur i ca. 30 minutter før du skal steke den. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F) med risten i midten av ovnen.
  7. 77. Sett ildfastformen på et stekebrett og stek uten lokk i 1 time. La den hvile i 10 minutter før servering.