
svinekjøttboller
Lær hvordan du lager saftige og smakfulle pork meatballs. En enkel oppskrift på kjøttboller med svinekjøtt, perfekt for middag eller tapas.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Ha kjøttet i en stor bolle, fordel det jevnt og krydre med salt etter smak.
- 3Tilsett de resterende ingrediensene, og la brødsmulene være til slutt.
- 4Bland godt til alle ingrediensene er godt kombinert.
- 5Form en liten burger av blandingen og test den i en liten stekepanne med 1 spiseskje olje.
- 6Når den er brunet på begge sider, smak på den og juster krydderet i kjøttblandingen om nødvendig.
- 7Rull kjøttblandingen til omtrent 20 til 25 baller, hver ca. 5 cm i diameter.
- 8Varm opp vegetabilsk olje i en stor stekepanne over høy varme.
- 9Når oljen begynner å ryke lett, skru av varmen for å unngå sprut, og legg kjøttballene i ett lag, med litt avstand mellom hver, slik at de får anledning til å bli brune i stedet for å dampe.
- 10Dette kan være nødvendig å gjøre i flere omganger.
- 11Brun kjøttballene over høy varme, og snu dem slik at de blir jevnt brune på alle sider.
- 12Behandle dem som hamburgere og kok dem til de er medium-rare, ca. 3 til 5 minutter.
- 13Trykk lett på dem for å forsikre deg om at de fortsatt er møre i midten.
- 14Bruk en hullsleiv eller stekespade for å ta dem ut av pannen og legge dem på et fat, og kok opp resten av kjøttballene om nødvendig.
- 15Legg kjøttballene i den varme tomatsausen og la dem småkoke lett i noen minutter.
- 16Skru av varmen og la retten hvile i et par minutter før servering.
- 17Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme.
- 18Tilsett løk, hvitløk, rød pepperflak og sukker, og krydre med salt etter smak.
- 19Rør inn gulrøttene og smak til med salt.
- 20Kok i ca. 2 minutter, og tilsett deretter hermetiske tomater.
- 21Bruk en tresleiv til å knuse noen av de hele tomatene, og la det småkoke