svinekjøttboller

svinekjøttboller

Lær hvordan du lager saftige og smakfulle pork meatballs. En enkel oppskrift på kjøttboller med svinekjøtt, perfekt for middag eller tapas.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund karbonadedeig av svin (mager, men ikke for mager), skåret fra svinekam
  • 2. Kosher-salt
  • 3. 2 teskjeer chiliflak
  • 4. 2 teskjeer fennikelfrø
  • 5. 2 egg
  • 6. 1/2 kopp rømme
  • 7. 2/3 kopp godt pakket krøllete persilleblader med stilker, vasket, tørket og hakket
  • 8. 1 kopp ferskrevet Parmesanost
  • 9. 1 kopp brødsmuler, ristet
  • 10. 1/4 til 1/2 kopp vegetabilsk olje, pluss 1 spiseskje til testing
  • 11. Min mors marinara-saus, oppskrift følger
  • 12. 4 spiseskjeer extra virgin olivenolje
  • 13. 2 store gule løk, skrelt, delt i to og hakket
  • 14. 10 hvitløksfedd, skrelt, delt i to og skåret i tynne skiver
  • 15. 2 til 3 teskjeer chiliflak
  • 16. 2 teskjeer sukker
  • 17. Kosher-salt
  • 18. 3 mellomstore gulrøtter, skrelt og revet
  • 19. Én 28-unse boks med hele, skrelte tomater
  • 20. 4 kopper vann, delt opp i porsjoner, pluss mer etter behov
  • 21. 1 kopp basilikumblader, vasket
  • 22. Ferskrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Ha kjøttet i en stor bolle, fordel det jevnt og krydre med salt etter smak.
  3. 3Tilsett de resterende ingrediensene, og la brødsmulene være til slutt.
  4. 4Bland godt til alle ingrediensene er godt kombinert.
  5. 5Form en liten burger av blandingen og test den i en liten stekepanne med 1 spiseskje olje.
  6. 6Når den er brunet på begge sider, smak på den og juster krydderet i kjøttblandingen om nødvendig.
  7. 7Rull kjøttblandingen til omtrent 20 til 25 baller, hver ca. 5 cm i diameter.
  8. 8Varm opp vegetabilsk olje i en stor stekepanne over høy varme.
  9. 9Når oljen begynner å ryke lett, skru av varmen for å unngå sprut, og legg kjøttballene i ett lag, med litt avstand mellom hver, slik at de får anledning til å bli brune i stedet for å dampe.
  10. 10Dette kan være nødvendig å gjøre i flere omganger.
  11. 11Brun kjøttballene over høy varme, og snu dem slik at de blir jevnt brune på alle sider.
  12. 12Behandle dem som hamburgere og kok dem til de er medium-rare, ca. 3 til 5 minutter.
  13. 13Trykk lett på dem for å forsikre deg om at de fortsatt er møre i midten.
  14. 14Bruk en hullsleiv eller stekespade for å ta dem ut av pannen og legge dem på et fat, og kok opp resten av kjøttballene om nødvendig.
  15. 15Legg kjøttballene i den varme tomatsausen og la dem småkoke lett i noen minutter.
  16. 16Skru av varmen og la retten hvile i et par minutter før servering.
  17. 17Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme.
  18. 18Tilsett løk, hvitløk, rød pepperflak og sukker, og krydre med salt etter smak.
  19. 19Rør inn gulrøttene og smak til med salt.
  20. 20Kok i ca. 2 minutter, og tilsett deretter hermetiske tomater.
  21. 21Bruk en tresleiv til å knuse noen av de hele tomatene, og la det småkoke