
Poached Pears
oppskrift på deilige poached pears, perfekt som dessert eller tilbehør. enkel å lage og full av smak. prøv denne klassiske retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 4 pærer, skrellet og delt i to med stilkene fjernet (Bosch-pærer)
- 1 kopp sukker
- 1 1/2 kopp rødvin
- 1 1/2 kopp vann
- 4 hele nellikspiker
- revet skall fra 1/2 appelsin og 1/2 sitron
- 1 ts vanilje
Fremgangsmåte
- 1I en kjele på middels varme, bland sukker, rødvin, vann, nellik og revet skall av appelsin og sitron. Kok til sukkeret er oppløst og sausen tykner til sirupaktig konsistens. Tilsett pærene i kjelen og la dem småkoke i 10–15 minutter, til de er gjennomvarme, men ikke møre. Fjern kjelen fra varmen og rør inn vanilje. Fordel pærene og sirupen i individuelle dessertskåler, med sirupen akkurat nok til å dekke pærene. La pærene avkjøle i sirupen i minst 20 minutter før servering. Server gjerne med marengs eller vaniljeis.