
Ristede dadler med pancetta, mandler og chili
oppskrift på deilige røstede dadler fylt med pancetta, drysset med mandler og krydret med chili – en smakfull forrett eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper utpakkede dadler
- 2. 3 unser pancetta, finhakket (ca. 1/2 kopp)
- 3. 1/2 kopp skivede mandler
- 4. 1 teskje finhakket hvitløk
- 5. 1 teskje knuste rød pepperflak
- 6. 1 kopp kyllingkraft, hjemmelaget hvis tilgjengelig
- 7. 1 spiseskje usaltet smør
- 8. 1 spiseskje fersk sitronjuice
- 9. Skall av 1/4 sitron
- 10. 1 spiseskje hakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 33. Legg dadlene på et lite stekebrett med kant, og rist dem i ovnen til de er gjennomvarme, ca. 15 minutter.
- 44. I en middels stor stekepanne over middels varme, kok opp pancettaen til den er trekvart sprø, ca. 5 minutter. Tilsett mandlene og fortsett å koke til de blir brune, noen minutter. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere et minutt. Tilsett rød pepperflak og kraft, og la det småkoke under omrøring med en tresleiv, til sausen har tyknet litt. Ta pannen av varmen og visp inn smøret, og rør kontinuerlig til det er smeltet. Rør inn sitronsaft og persille.
- 55. Legg dadlene i pannen og vend dem forsiktig i sausen. Fordel de kokte dadlene på 4 til 6 tallerkener og øs sausen over.