Orangettes

Orangettes

Lær hvordan du lager deilige orangettes, en klassisk sjokoladekonfekt med appelsin. Perfekt som gave eller til kaffebesøket.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
dessert

Ingredienser

  • 1. 4 store appelsiner
  • 2. 8 unser vann
  • 3. 8 unser sukker
  • 4. 16 unser mørk sjokolade
  • 5. 16 unser bitter kakaopulver

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær av endene på appelsinene, skjær skallet fra den ene enden til den andre, og fjern skallet fra appelsinene.
  2. 22. Skjær skallet i tynne strimler og klipp av kantene.
  3. 33. Bruk en middels stor kjele, legg skallet i kokende vann og blansjer det i noen minutter. Skyll skallet, og gjenta denne prosessen en gang til. Dette gjøres for å fjerne bitterheten i skallet.
  4. 44. Lag enkel sirup ved å blande vann og sukker i en kjele. Kok opp sirupen, legg skallet i kjelen, og la det småkoke i 1 time. Når skallet er kokt ferdig, fjern det fra kjelen og legg det på en rist for å avkjøle og renne av.
  5. 55. Smelt den mørke sjokoladen over et vannbad. Dypp de kandiserte appelsinskivene i sjokoladen, fjern dem raskt, og rull dem i kakaopulver. Oppbevar appelsinskivene i en lufttett beholder.