
Orangettes
Lær hvordan du lager deilige orangettes, en klassisk sjokoladekonfekt med appelsin. Perfekt som gave eller til kaffebesøket.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Skjær av endene på appelsinene, skjær skallet fra den ene enden til den andre, og fjern skallet fra appelsinene.
- 22. Skjær skallet i tynne strimler og klipp av kantene.
- 33. Bruk en middels stor kjele, legg skallet i kokende vann og blansjer det i noen minutter. Skyll skallet, og gjenta denne prosessen en gang til. Dette gjøres for å fjerne bitterheten i skallet.
- 44. Lag enkel sirup ved å blande vann og sukker i en kjele. Kok opp sirupen, legg skallet i kjelen, og la det småkoke i 1 time. Når skallet er kokt ferdig, fjern det fra kjelen og legg det på en rist for å avkjøle og renne av.
- 55. Smelt den mørke sjokoladen over et vannbad. Dypp de kandiserte appelsinskivene i sjokoladen, fjern dem raskt, og rull dem i kakaopulver. Oppbevar appelsinskivene i en lufttett beholder.