Byggrisotto med ovnsbakte vintergrønnsaker

Byggrisotto med ovnsbakte vintergrønnsaker

oppskrift på en smakfull barley risotto med ovnsbakte vintergrønnsaker. enkel, næringsrik og perfekt for kalde dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong, hjemmelaget eller lavsaltet hermetikk
  • 2. 2 kvister fersk timian
  • 3. 1 middels stor gulrot, skivet
  • 4. 1 liten sellerirot (ca. 225 gram), skrelt og skåret i 2 cm store biter
  • 5. 1/2 liten smørnuttsquash, delt i to, skrelt, frø fjernet og skåret i 2 cm biter
  • 6. 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 7. 1 teskje kosher salt, pluss mer etter smak
  • 8. 1 kopp perlebyg
  • 9. 1/2 middels stor løk, hakket
  • 10. 2 fedd hvitløk, knust
  • 11. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 12. 4 til 5 kopper revne sennepsgrønne (1 liten bunt)
  • 13. Nykvernet svart pepper
  • 14. 1 kopp ferskrevet Parmesanost, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 22. Vend gulrot, sellerirot og butternut squash med 2 spiseskjeer olivenolje og salt på et bakepapirkledd stekebrett, og fordel i et jevnt lag. Stek til de er gylne og møre, ca. 25 minutter.
  3. 33. Bland kyllingkraft og timian i en liten kjele og la det småkoke.
  4. 44. Varm de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en stor panne over middels høy varme. Tilsett bygg, løk og hvitløk, og kok under omrøring av og til til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 5 minutter. Hell i vinen, og kok under konstant omrøring til væsken er absorbert.
  5. 55. Tilsett 2 kopper av kraften, og skru ned varmen til middels lav. La det småkoke til væsken er absorbert, under omrøring ofte. Tilsett resten av kraften og la det småkoke, under omrøring av og til, til byggkornene er møre, men fortsatt litt faste, og blandingen er fortsatt litt flytende, ca. 30 minutter.
  6. 66. Rør inn de ovnsbakte grønnsakene og kok til de er gjennomvarme.
  7. 77. Rør inn sennepsgrønnsakene i risottoen, og la det stå til grønnsakene har visnet, ca. 3 minutter.
  8. 88. Hvis risottoen blir for tykk, tynn den ut med litt varmt vann. Krydre med salt og pepper.
  9. 99. Server umiddelbart. Pass revet ost ved bordet.