Timianribbe av storfe

Timianribbe av storfe

Lær hvordan du lager en perfekt timianribbe. En enkel oppskrift på saftig og smakfull ribbe med timian, ideell for høytider og helgemiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (3,2 til 3,6 kg) utvalgt, ferdig trimmet storfekjøtt av ribbe (noen ganger kalt standing rib roast; 3 eller 4 ribber)
  • 2. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 3. 3 spiseskjeer hakkede ferske timianblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 475 grader.
  2. 22. Legg steken, ribbenesiden ned, i midten av en ildfast stekepanne på 13 x 9 tommer, og gni den inn med 1 spiseskje olje. Trykk timianen lett ned for å få den til å feste seg. Krydre storfe godt med salt og pepper.
  3. 33. Stek storfe midt i ovnen i 30 minutter. Ta ut storfen av ovnen, og bruk en bulb baster til å skumme av alt unntatt 1/2 kopp fett fra pannen. Pensle storfen med fettet som er igjen i pannen.
  4. 44. Senk ovnstemperaturen til 375 grader. Stek storfen i ytterligere 1 1/4 til 1 1/2 time, eller til en kjøtttermometer som settes inn i midten av kjøttet viser 115 grader. Overfør storfen til et serveringsfat, og spar på pannenes saft. La storfen hvile i 25 minutter. (Kjøttet vil fortsette å koke og nå omtrent 130 grader for medium-rare.)