
Timianribbe av storfe
Lær hvordan du lager en perfekt timianribbe. En enkel oppskrift på saftig og smakfull ribbe med timian, ideell for høytider og helgemiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 475 grader.
- 22. Legg steken, ribbenesiden ned, i midten av en ildfast stekepanne på 13 x 9 tommer, og gni den inn med 1 spiseskje olje. Trykk timianen lett ned for å få den til å feste seg. Krydre storfe godt med salt og pepper.
- 33. Stek storfe midt i ovnen i 30 minutter. Ta ut storfen av ovnen, og bruk en bulb baster til å skumme av alt unntatt 1/2 kopp fett fra pannen. Pensle storfen med fettet som er igjen i pannen.
- 44. Senk ovnstemperaturen til 375 grader. Stek storfen i ytterligere 1 1/4 til 1 1/2 time, eller til en kjøtttermometer som settes inn i midten av kjøttet viser 115 grader. Overfør storfen til et serveringsfat, og spar på pannenes saft. La storfen hvile i 25 minutter. (Kjøttet vil fortsette å koke og nå omtrent 130 grader for medium-rare.)