Hello Fresh Mobile Banner
Kyllingnuggets

Kyllingnuggets

lær hvordan du lager perfekte kyllingnuggets hjemme med vår enkle oppskrift. sprø, saftig og barnevennlig. perfekt til både hverdag og fest!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Kyllingnuggets
  • 2. 8 kyllinglår, skinnfrie og uten bein
  • 3. 1 kopp kulturmelk
  • 4. 1 egg
  • 5. 1/4 kopp finhakket frisk gressløk
  • 6. 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 7. 3 spiseskjeer soyasaus
  • 8. 1/2 teskje hvitløkssmakende hot sauce (anbefalt: hvitløkssmakende Tabasco)
  • 9. Saften av 1 sitron
  • 10. 1 teskje salt
  • 11. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 12. Vegetabilsk olje, til steking
  • 13. 1 kopp mel, til å dyppe i
  • 14. 3 egg, pisket
  • 15. 2 kopper panko (japanske brødsmuler)
  • 16. Honning- og sennepsdipp
  • 17. 1/4 kopp mild gul sennep
  • 18. 1/4 kopp honning
  • 19. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle, mariner kyllingbitene i kulturmelk. Dekk med plastfolie og la stå i kjøleskapet over natten. Dette vil gjøre kyllingen mør.
  2. 22. Varm opp olje i en dypfryer. Sil av og kast kulturmelken. I en foodprosessor, bland den marinerte kyllingen, egg, gressløk, Parmesan, soyasaus, hvitløkssaus, sitronsaft, salt og pepper. Kjør til en jevn pasta, ca. 1 minutt. Form ca. 2 cm x 1 cm nuggets og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  3. 3I en flat skål, ha mel, i en annen skål, piskede egg, og i en tredje skål, panko-ristede brødsmuler. Vend nuggetsene først i mel, deretter i egg, og til slutt i panko. Legg dem tilbake på brettet. Dypp dem i varm olje i små porsjoner til de er gyldne og sprø, ca. 5 minutter. Alternativt kan du varme opp 2 ss vegetabilsk olje i en stor stekepanne og steke nuggetsene, snu hver 2. minutt, i ca. 10 minutter.
  4. 43. Til dippesaus: Bland sennep, honning, salt og pepper i en bolle og rør godt. Kok's tips: Kan lages opptil 1 dag i forveien.
  5. 54. Kok's tips: Å la kyllingen ligge i kulturmelk vil gi mør og saftig kylling.
  6. 65. Du kan kjøpe kulturmelk i meieriavdelingen på butikken, men å blande 1 kopp melk med 1 ss sitronsaft eller eddik gir det samme resultatet.