
Kyllingnuggets
lær hvordan du lager perfekte kyllingnuggets hjemme med vår enkle oppskrift. sprø, saftig og barnevennlig. perfekt til både hverdag og fest!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Kyllingnuggets
- 2. 8 kyllinglår, skinnfrie og uten bein
- 3. 1 kopp kulturmelk
- 4. 1 egg
- 5. 1/4 kopp finhakket frisk gressløk
- 6. 1/4 kopp revet Parmesanost
- 7. 3 spiseskjeer soyasaus
- 8. 1/2 teskje hvitløkssmakende hot sauce (anbefalt: hvitløkssmakende Tabasco)
- 9. Saften av 1 sitron
- 10. 1 teskje salt
- 11. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 12. Vegetabilsk olje, til steking
- 13. 1 kopp mel, til å dyppe i
- 14. 3 egg, pisket
- 15. 2 kopper panko (japanske brødsmuler)
- 16. Honning- og sennepsdipp
- 17. 1/4 kopp mild gul sennep
- 18. 1/4 kopp honning
- 19. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle, mariner kyllingbitene i kulturmelk. Dekk med plastfolie og la stå i kjøleskapet over natten. Dette vil gjøre kyllingen mør.
- 22. Varm opp olje i en dypfryer. Sil av og kast kulturmelken. I en foodprosessor, bland den marinerte kyllingen, egg, gressløk, Parmesan, soyasaus, hvitløkssaus, sitronsaft, salt og pepper. Kjør til en jevn pasta, ca. 1 minutt. Form ca. 2 cm x 1 cm nuggets og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
- 3I en flat skål, ha mel, i en annen skål, piskede egg, og i en tredje skål, panko-ristede brødsmuler. Vend nuggetsene først i mel, deretter i egg, og til slutt i panko. Legg dem tilbake på brettet. Dypp dem i varm olje i små porsjoner til de er gyldne og sprø, ca. 5 minutter. Alternativt kan du varme opp 2 ss vegetabilsk olje i en stor stekepanne og steke nuggetsene, snu hver 2. minutt, i ca. 10 minutter.
- 43. Til dippesaus: Bland sennep, honning, salt og pepper i en bolle og rør godt. Kok's tips: Kan lages opptil 1 dag i forveien.
- 54. Kok's tips: Å la kyllingen ligge i kulturmelk vil gi mør og saftig kylling.
- 65. Du kan kjøpe kulturmelk i meieriavdelingen på butikken, men å blande 1 kopp melk med 1 ss sitronsaft eller eddik gir det samme resultatet.