
Eggplant Parmesan
Lær hvordan du lager den klassiske eggplant parmesan med vår enkle oppskrift. Perfekt som hovedrett eller kveldsmat, full av smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1For den ovnsbakte røde paprikasausen:
- 22. Varm opp oljen i en stor nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett løk og kok til den er myk. Tilsett hvitløk og rød pepperflak, og kok i 1 minutt. Tilsett paprikaene og kok i 1 minutt.
- 33. Tilsett tomatene, kok opp og la det småkoke, rør av og til, til sausen tykner, ca. 25–30 minutter. Overfør blandingen til en food processor og kjør til den er glatt. Ha sausen tilbake i gryten, tilsett persille, basilikum og oregano, og smak til med salt og pepper. La det småkoke i ytterligere 10 minutter, og smak til med honning om nødvendig.
- 4For å tørke ut brødsmulene:
- 55. Forvarm ovnen til 150°C (300°F).
- 66. Fordel brødsmulene jevnt på et stort bakepapirkledd stekebrett og sett det i ovnen. Stek i 5 minutter, slå av ovnen og la brødsmulene stå i ovnen i 30 minutter eller til de er akkurat tørre.
- 77. Skru opp temperaturen i ovnen til 200°C (400°F). Smør lett bunnen og sidene av en 38 x 25 x 5 cm (15 x 10 x 2 tommer) ildfast form, og sett til side.
- 88. Ha brødsmulene i en stor, flat bolle. Tilsett urtene, 1 1/2 teskje salt og 1/2 teskje pepper. I en annen medium, flat bolle, visp sammen eggene og 2 ss vann.
- 99. Krydre hver skive av auberginen med salt og pepper på begge sider. Dypp hver skive i melblandingen, rist av overflødig, dypp i eggeblandingen, og deretter i brødsmuleblandingen. Rist av overflødig brødsmule og legg auberginskivene på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med resten av auberginen.
- 1010. Varm opp 1,25 cm