Bringebær- og kokosnøttkrem Sjokolade- og hasselnøttsmørbrød
oppskrift på deilige s'mores med bringebær, kokos, sjokolade og hasselnøtter. perfekt dessert for sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp rå hasselnøtter
- 2. 1/3 kopp melkefri mørk sjokoladechips
- 3. 2 teskjeer smeltet kokosolje
- 4. 1/8 teskje salt
- 5. 1 ½ kopper (ca. ½ pint) bringebær
- 6. ½ kopp kokosfløte, pisket, se Kok’s notat
- 7. 16 grahamkjeksbiter
Fremgangsmåte
- 1For sjokolade- og hasselnøttspredning: Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 2Plasser hasselnøtter på stekebrettet og rist dem i 10 til 15 minutter, eller til de er lett brune. La dem avkjøle. Med et kjøkkenhåndkle, rull hasselnøttene rundt på stekebrettet for å fjerne skallet. Kast skallet og overfør hasselnøttene til en food processor. Kjør i ca. 5 minutter, til nøttene har blitt til en smøraktig masse.
- 3I en liten kjele over lav varme, smelt sjokoladeknapper og kokosolje. Overfør til food processoren, tilsett salt, og puls til alt er godt blandet. (Hvis spredningen ikke er søt nok for din smak, kan du prøve å tilsette 1 spiseskje agavesirup.) La det avkjøle i omtrent 5 minutter i kjøleskapet mens du forbereder de andre ingrediensene.
- 4For s'mores: Monter s'mores ved å legge omtrent 1/2 spiseskje sjokolade- og hasselnøttspredning, 4 bringebær og 1 spiseskje kokosnøttkrem mellom to kjeksbiter. (Du vil ha igjen litt av sjokolade- og hasselnøttspredningen.)