Bondeasuppe med fisk

Bondeasuppe med fisk

oppskriften på peasants zuppa di pesce byr på en smakfull og enkel italiensk fiskesuppe, perfekt for en varmende og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2. 4 fedd hvitløk, knust
  • 3. 2 sjalottløk, knust
  • 4. To hele røde mulletter på 1/2 til 3/4 pund, delt i to, renset for skjell, med hodet og halen fjernet
  • 5. Én hel orata på 1 1/4 pund (eller annen type bass), delt i 4 like store deler, renset for skjell, med hodet og halen fjernet
  • 6. Én stor hel skatevinge, delt i 4 like store deler
  • 7. 1 dusin Manila-krabber
  • 8. 4 barberkrabber (valgfritt)
  • 9. 1 dusin blåskjell
  • 10. 4 langoustiner, halene delt (eller 4 store reker)
  • 11. 8 små hel seppie, fjern nebb (eller 2 rør calamari, skåret i ringer)
  • 12. 4 små babyblekkspruter, fjern nebb
  • 13. 2 kopper tørr hvitvin
  • 14. 2 kopper vann
  • 15. Én 213-grams boks med skrelte italienske tomater (eller 1 pint cherrytomater på vinranker)
  • 16. 4 kvister fersk timian
  • 17. Salt og pepper
  • 18. 2 klyper tørket oregano
  • 19. 1/2 kopp fersk hakket persille
  • 20. 6 basilikumblader, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor stekepanne (ca. 40 cm i diameter), tilsett olje, hvitløk og shallots. Surr til hvitløk og shallots er en veldig lys gylden farge. Tilsett all fisken i pannen sammen med vin, vann, tomater, timian, salt, pepper og oregano. Dekk til pannen og la det småkoke til blåskjell og muslinger åpner seg, omtrent 20 minutter. Rør inn persille og basilikum, og fordel jevnt i 4 suppeskåler.
  2. 22. På Peasant legger Frank crostini (ristet brød gnidd med olivenolje, hvitløk, Parmigiano, oregano, salt og pepper) oppå hver servering.