
Sauterte grønnsaker til biff
Lær hvordan du lager deilige sauterte grønnsaker som perfekt følger med steak. En enkel og smakfull oppskrift for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett ekstra-virgin olivenolje, to sirkler rundt pannen i en jevn strøm. Ha i skivede sopp og la dem bli brune. Mens soppen begynner å koke, del paprikaene i to på langs og fjern frøene og de bindevevslignende membranene, og kast dem i søppelbollen din. Kutt paprikaene i kvarter på langs, og skjær deretter tvers over i skiver. Del løken i to, skrell den. Kutt av endene og del løken i to igjen på langs, og skjær deretter løken i tynne skiver på tvers. Tilsett paprika og løk i pannen med soppen, og krydre med salt og pepper. La grønnsakene koke i ytterligere 3 til 5 minutter, rør ofte, til de er akkurat møre men fortsatt har litt sprøhet igjen og har mye klar farge. Ta grønnsakene av varmen og tilsett 2 spiseskjeer koriander-lime-smør. Vend grønnsakene forsiktig slik at smøret smelter, og server deretter.
- 22. Kutt smøret i biter. Plasser smøret i en bolle. Sett bollen i mikrobølgeovnen og kok på høy effekt i 15 sekunder. For å finhakke urter veldig fint, hold tuppen av kniven mot skjærebrettet og beveg baksiden av kniven opp og ned veldig raskt, og gå over urtene igjen og igjen. Rør inn hakket koriander og limeskall og -saft i smøret med en slikkepott av gummi. Overfør smøret til en stor stripe plastfolie.
- 33. Samle endene av plastfolien i én hånd, og bruk en rett kant, som en liten bakeplate, for å presse smøret tilbake og bort fra kroppen, slik at det tar på seg en loggform. Rull forsiktig loggen innpakket i plastfolie frem og tilbake på benken for å jevne ut formen. Vri opp det overskytende plastfoliet i endene, og plasser smørloggen i fryseren for å gjøre smø