Linsesuppe med grønnsaker

Linsesuppe med grønnsaker

En enkel og næringsrik oppskrift på linse- og grønnsakssuppe, perfekt for en sunn og varmende middag. Lett å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund franske grønne linser
  • 2. 4 kopper hakket gul løk (3 store løk)
  • 3. 4 kopper hakkede purre, bare den hvite delen (2 purre)
  • 4. 1 spiseskje finhakket hvitløk (3 fedd)
  • 5. 1/4 kopp god olivenolje, pluss litt ekstra til å dryppe over retten
  • 6. 1 spiseskje kosher-salt
  • 7. 1 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 8. 1 spiseskje finhakkede ferske timianblader eller 1 teskje tørket
  • 9. 1 teskje malt spisskummen
  • 10. 3 kopper selleristenger i medium terninger (8 stykker)
  • 11. 3 kopper gulrøtter i medium terninger (4 til 6 gulrøtter)
  • 12. 3 liter kyllingkraft
  • 13. 1/4 kopp tomatpuré
  • 14. 2 spiseskjeer rødvin eller rødvinseddik
  • 15. Ferskrevet parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. I en stor bolle, dekk linsene med kokende vann og la dem stå i 15 minutter. Sil av vannet.
  3. 33. I en stor kjele på middels varme, stek løk, purre og hvitløk med olivenoljen, salt, pepper, timian og spisskummen i 20 minutter, til grønnsakene er gjennomsiktige og veldig møre. Tilsett selleri og gulrøtter, og stek i ytterligere 10 minutter. Tilsett kyllingkraft, tomatpuré og linser. Dekk til og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke uten lokk i 1 time, til linsene er gjennomkokte. Smak til med krydder. Tilsett rødvin og server varm, med en skvett olivenolje og revet Parmesanost på toppen.