
Linsesuppe med grønnsaker
En enkel og næringsrik oppskrift på linse- og grønnsakssuppe, perfekt for en sunn og varmende middag. Lett å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. I en stor bolle, dekk linsene med kokende vann og la dem stå i 15 minutter. Sil av vannet.
- 33. I en stor kjele på middels varme, stek løk, purre og hvitløk med olivenoljen, salt, pepper, timian og spisskummen i 20 minutter, til grønnsakene er gjennomsiktige og veldig møre. Tilsett selleri og gulrøtter, og stek i ytterligere 10 minutter. Tilsett kyllingkraft, tomatpuré og linser. Dekk til og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke uten lokk i 1 time, til linsene er gjennomkokte. Smak til med krydder. Tilsett rødvin og server varm, med en skvett olivenolje og revet Parmesanost på toppen.