Ovnsbakt BBQ-kylling

Ovnsbakt BBQ-kylling

Lær hvordan du lager saftig og smakfull ovnsbakt bbq kylling med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 kopper din favorittbarbecuesaus
  • 2. 1/2 kopp ferskenmarmelade
  • 3. 1 fedd hvitløk, revet
  • 4. Hot saus, etter smak
  • 5. Olivenolje, til å dryppe over
  • 6. 14 kyllinglår med ben og skinn

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Bland barbecue-saus, ferskenpreserves, hvitløk og hot sauce etter smak i en middels stor kjele, og varm opp på middels varme til det er godt varmt, ca. 8 til 10 minutter. Sett til side.
  3. 33. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  4. 44. Drypp litt olivenolje på to stekeplater med kant, og legg kyllinglårene med skinnsiden ned. Stek i 25 minutter. Ta ut av ovnen, pensle litt saus over lårene, og bruk en slikkepott til å snu dem forsiktig, slik at skinnet ikke rivner. Pensle mer saus på toppen, og sett tilbake i ovnen i 7 minutter. Ta ut av ovnen, pensle på mer saus, og stek i ytterligere 7 minutter. Ta ut av ovnen, pensle på mer saus, og øk ovnstemperaturen til 220 grader Celsius.
  5. 55. Fortsett å steke kyllinglårene til sausen begynner å bli brun rundt kantene, og lårene er gjennomstekt, i ytterligere 5 til 7 minutter. Ta ut av ovnen og la hvile i minst 10 minutter før servering. Nydelig!