
Ovnsbakt BBQ-kylling
Lær hvordan du lager saftig og smakfull ovnsbakt bbq kylling med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Bland barbecue-saus, ferskenpreserves, hvitløk og hot sauce etter smak i en middels stor kjele, og varm opp på middels varme til det er godt varmt, ca. 8 til 10 minutter. Sett til side.
- 33. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 44. Drypp litt olivenolje på to stekeplater med kant, og legg kyllinglårene med skinnsiden ned. Stek i 25 minutter. Ta ut av ovnen, pensle litt saus over lårene, og bruk en slikkepott til å snu dem forsiktig, slik at skinnet ikke rivner. Pensle mer saus på toppen, og sett tilbake i ovnen i 7 minutter. Ta ut av ovnen, pensle på mer saus, og stek i ytterligere 7 minutter. Ta ut av ovnen, pensle på mer saus, og øk ovnstemperaturen til 220 grader Celsius.
- 55. Fortsett å steke kyllinglårene til sausen begynner å bli brun rundt kantene, og lårene er gjennomstekt, i ytterligere 5 til 7 minutter. Ta ut av ovnen og la hvile i minst 10 minutter før servering. Nydelig!