Bakt lilla masse

Bakt lilla masse

oppskrift på baked purple mash, en fargerik og smakfull dessert som er enkel å lage. perfekt for sommerens kvelder eller helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer smør, delt
  • 2. 1,4 kg lilla nye poteter, delt i to
  • 3. 3 fedd hvitløk, knust
  • 4. Salt og nykvernet svart pepper
  • 5. 3/4 kopp kremfløte, varmet
  • 6. 1 kopp pluss 2 spiseskjeer revet pepper jack-ost
  • 7. 1/2 kopp revet Parmesan, delt
  • 8. 1/4 kopp panko-krummebrød

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 22. Smør bunnen og sidene av en 20x20 cm ildfast form med 1 spiseskje smør. Sett til side.
  3. 33. I en stor kjele, tilsett nok vann til å fylle ca. tre fjerdedeler, og ha i potetene, hvitløk og en stor klype salt. Kok opp og kok til en gaffel lett kan settes inn, men potetene fortsatt beholder formen, omtrent 20 minutter. Sil av i en sil og sett tilbake over den tomme kjelen, slik at den gjenværende varmen får noe av fuktigheten til å fordampe fra potetene og hvitløken, bare noen få minutter. Mos innholdet godt, og tilsett deretter de resterende 2 spiseskjeene smør og den tykke fløten. Mos til det er jevnt, men hvis du liker det litt chunky, la det være litt klumpete. Rør inn 1 kopp pepper jack-ost og 1/4 kopp Parmesan. Fordel blandingen jevnt i den forberedte formen. Bland sammen den resterende 1/4 koppen Parmesan, 2 spiseskjeer jack-ost og brødsmuler. Strø blandingen jevnt over potetene. Stek i ovnen til toppen er gyllenbrun, ca. 20 minutter. Server varm.