Guava Chipotle Ribbe

Guava Chipotle Ribbe

oppskrift på guava chipotle ribs, en spennende og smakfull hovedrett med søt og spicy smak. perfekt for helgen eller grillingssesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 10 pund svineribbe, enten baby back, Louisiana-kutt eller spare ribs
  • 2. 1 hakket søt gul løk (Texas, Vidalia, Maui, osv.)
  • 3. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 4. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 5. 340 gram øl
  • 6. 1/2 kopp guavasaft
  • 7. 1/2 spiseskje hickory flytende røyk
  • 8. 1/4 kopp hakkede tomater
  • 9. 1 hel hermetisk chipotle-pepper, med 1 spiseskje adobosaus fra boksen
  • 10. 1/4 kopp destillert hvit eddik
  • 11. 1 spiseskje malt spisskummen
  • 12. 1/4 kopp melasse
  • 13. 1/3 kopp guavagelé, eller 1/4 kopp guavapaste
  • 14. Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
  2. 22. Gjerne salt og pepper ribbeina. Legg ribbeina i ett lag i en ildfast form. Kok ribbeina i 3 timer, og snu dem én gang underveis i kokingen. Ta ut av ovnen og la dem avkjøle litt. Hell av eventuelt fett fra bunnen av formen. Når kjøttet er kaldt nok til å håndtere, skjær ribbeina i individuelle stykker.
  3. 33. Mens ribbeina koker, sautér løk og hvitløk i olivenolje i en stor kjele til de er myke. Tilsett de resterende ingrediensene, unntatt sirup og guavapaste/jelly, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, rør av og til, til væsken har redusert til omtrent halvparten, ca. 1 time. Sausen skal være tykk, men fortsatt løs nok til å helle. Tilsett sirup og guava i sausen, og la det småkoke i ytterligere 10–15 minutter til den er tykk nok til å dekke baksiden av en skje. Hvis sausen blir for tykk, tynne den ut med ekstra guavanektar og/eller øl. Smak til med salt og pepper.
  4. 44. Gni ribbeina rikelig med saus i den ildfaste formen. Fortsett å koke ribbeina i ytterligere 1 time, eller til kjøttet er mørt og lett kan trekkes av benet. Sausen vil tykne og bli mørkere på ribbeina, så pass på å snu de mørkere ribbeina. Før servering, pensle ribbeina med litt ekstra saus, og server resten av sausen ved siden av.