Grillede rødløk

Grillede rødløk

Lær hvordan du griller rødløk til sommergrilling, salater eller som tilbehør. En enkel oppskrift som gir smakfull rødløk på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. Én stor rød løk
  • 2. Lett farget olje som peanøtt-, grønnsaks- eller rapsolje, til å dryppe over
  • 3. Stekekrydderblanding eller grovt salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær av en tynn skive fra siden av hele, uskrelte løken. Legg løken flatt på den kuttede overflaten for stabilitet. Skjær løken i 4 skiver, hver ca. 2,5 cm tykke. Fjern den ytre ringen av skall fra hver skive. Drypp de skivede løkene med lett farget olje og krydre begge sider med biffkrydder eller salt og pepper etter smak. Grill på en varm grill eller på en non-stick stekepanne i 5 til 7 minutter på hver side, til løken er myk og har begynt å karamellisere.