Vegetarisk Taco Salat

Vegetarisk Taco Salat

oppskrift på en smakfull og enkel vegetarisk taco salat perfekt for en sunn lunsj eller middag. rask, enkel og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
  • 2. 1. 3/4 kopp Chermoula-saus, oppskrift følger
  • 3. 2 spiseskjeer sherryeddik
  • 4. 1/4 kopp grønnsaksjuice eller tomatsaus
  • 5. 2 poblano-chili
  • 6. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 7. 340 gram sjampinjong, delt i fire
  • 8. 2 kopper maiskjerner (ca. 4 øre med mais)
  • 9. 3 til 4 fedd hvitløk, hakket
  • 10. 1 rød løk, hakket
  • 11. 1 teskje tørket meksikansk oregano
  • 12. 1 spiseskje chilipulver, for eksempel Gebhardt's
  • 13. Salt og nykvernet svart pepper
  • 14. 1/2 kopp øl
  • 15. Én 425 grams boks hakkede tomater eller tomater med grønne chili
  • 16. 2 romaine-hjerter eller 1 hode isbergsalat, hakket
  • 17. Tortillastaver, oppskrift følger
  • 18. Smuldret queso fresco eller revet skarp hvit Cheddar
  • 19. Sylteagurkringer av jalapeño eller bananchili
  • 20. Vårløk
  • 21. 1/2 kopp fersk basilikum
  • 22. 1/2 kopp fersk koriander
  • 23. 1/4 kopp fersk mynte
  • 24. Omtrent 1/2 kopp extra virgin olivenolje (EVOO)
  • 25. 2 til 3 jalapeño-pepper, frøet og grovhakket
  • 26. 1 til 2 fedd hvitløk, revet eller hakket
  • 27. 1 sjalottløk, grovhakket
  • 28. Saften av 1 lime
  • 29. Salt og nykvernet svart pepper
  • 30. Legg basilikum, koriander, mynte, EVOO, jalapeños, hvitløk, sjalottløk, limesaft og litt salt og pepper i food processoren og puls til det er finhakket, omtrent som en løs pesto.
  • 31. 8 mais tortillas
  • 32. Naturlig non-stick matlagingsspray
  • 33. Malt koriander
  • 34. Malt spisskummen

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Til dressingen: Visp sammen Chermoula-sausen med eddik og grønnsaksjuice. Oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes.
  3. 33. Til taco-toppingen: Grill poblanos over flammen på gassbluss eller grill dem under grillen til skinnet er svart over hele. Legg paprikaene i en bolle. Dekk til og la dem avkjøle litt. Deretter skreller du og fjerner frøene, og hakker dem. Sett til side til senere bruk.
  4. 44. Varm opp oljen på middels høy til høy varme, tilsett sopp og la det steke i noen minutter til det får farge. Tilsett mais og løk, og la det koke til det begynner å få farge også, ca. 5 til 7 minutter til. Ha i hvitløk, løk, oregano, chilipulver, litt salt og pepper. La det koke til løken er myk og sprø, et par minutter. Deglaser pannen med ølen. Tilsett tomater og poblanos, og la det koke til det er gjennomvarmt. Slå av varmen og la det avkjøle. Oppbevar i kjøleskapet for en forberedelsesrett. Varm opp igjen på middels høy varme til det er gjennomvarmt.
  5. 55. For å servere: Legg et lag med salat i et serveringsfat, bolle eller individuelle dype tallerkener, og fyll med den varme salaten. Topp med tortillachips, ost, paprika og vårløk. Hell dressingen jevnt over og server.
  6. 66. Forvarm ovnen til 200 °C (400 °F). Kutt tortillalefsene i to, deretter i tynne strimler, ca. 3-6 mm tykke. Spray lett med non-stick stekespray, og krydre med salt, samt dryss over litt koriander og spisskummen. Legg dem i ett lag på bakepapirkledde stekebrett og stek til de er sprø.