
Rask kanel- og epleterte
oppskrift på en rask og enkel kanel epleterte perfekt for høst. lag en smakfull dessert på under 30 minutter. ideell for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: 24-centimeters tærtetinn
- 22. Plasser det kuttede smøret i kjøleskapet mens du setter sammen alle ingrediensene.
- 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 44. I en foodprocessor, legg melet, en klype salt og 1 ss sukker. Tilsett smøret og puls til blandingen ser ut som våt sand. Tilsett det kalde vannet og puls igjen til deigen akkurat begynner å samle seg i en stor klump. Hell deigen i tærtetinnen og bruk fingrene til å presse den ut i bunnen og opp langs kantene, og dann en skorpe. Sett tærtetinnen i kjøleskapet mens du forbereder eplene.
- 55. Skrell eplene, del dem i kvarter, fjern kjernen og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en bolle og vend inn sitronsaft, resten av sukkeret, kanel og en klype salt. Ta ut skorpen fra kjøleskapet og fordel eplene jevnt over bunnen. Pensle hele tærtetoppen med smeltet smør og stek til tærtet er gyllenbrun og eplene har kokt ned en god del, ca. 1 time. La den avkjøle i minst 15 minutter før du skjærer i den. Server med vaniljeis.