Muslinger Oreganata

Muslinger Oreganata

Lær hvordan du lager deilige mussels oreganata med enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull forrett eller middag. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Grovt salt, til å dekke bakeplaten
  • 2. Én flaske på 750 ml hvitvin, for eksempel pinot grigio
  • 3. 24 blåskjell, renset og med beards fjernet
  • 4. 1/2 kopp naturell brødsmuler
  • 5. 1/2 kopp extra virgin olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 6. 2 spiseskjeer hakket fersk oregano
  • 7. 1 spiseskje hakket fersk mynte
  • 8. 1 spiseskje hakket fersk flatbladpersille
  • 9. 1/2 teskje kosher salt
  • 10. 1/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm grillen. Legg et tykt bakepapir eller en bakeplate dekket med grovt salt.
  2. 22. Kok opp vinen i en 5-liters kjele over høy varme. Tilsett blåskjellene og dekk til kjelen. Damp til blåskjellene har åpnet seg, ca. 2 til 4 minutter. Kast eventuelle blåskjell som ikke har åpnet seg.
  3. 33. Fjern de kokte blåskjellene fra skjellene, og sett til side 24 halvsjell. Legg halvsjellene i ett lag på saltet. Plasser én kokt blåskjell i hver halvsjell.
  4. 44. I en liten bolle, bland sammen brødsmuler, olje, oregano, mynte, persille, salt og pepper. Fordel brødsmuleblandingen over blåskjellene, og drypp med ekstra olivenolje. Grill til brødsmulene er gylne, ca. 2 til 3 minutter.