Blekkskummet basilikumpesto

Blekkskummet basilikumpesto

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull blanched basil pesto med vår enkle oppskrift. Perfekt til pasta, brød eller som dip. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 kopper fersk basilikum, lett pakket
  • 2. 1 kopp fersk italiensk persille, lett pakket
  • 3. 1/2 kopp rent olivenolje
  • 4. 1 spiseskje ristet pinjekjerner, se note
  • 5. 1 teskje finhakket hvitløk
  • 6. 1/2 teskje fint salt
  • 7. 1/4 teskje grovkvernet svart pepper
  • 8. 1/8 teskje pulverisert askorbinsyre (vitamin C)
  • 9. 1 kopp ferskrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered en bolle med isvann. Kok opp en stor kjele med vann. Legg basilikum og persille i en sil og dypp den i det kokende vannet, press bladene ned i vannet og rør dem forsiktig slik at de får jevn blanchering. La dem ligge i 15 sekunder, deretter dypp urtene i isvannet for å stoppe kokeprosessen. Hell av vannet umiddelbart, klem urtene tørre, og hakk dem grovt.
  2. 22. I en blender, kjør urtene sammen med oljen, pinjekjernene, hvitløk, salt, pepper og askorbinsyre til en jevn puré. Når det er godt blandet, tilsett osten og kjør kort for å blande den inn. Overfør til en bolle og juster krydderet etter smak. Oppbevar pestoen i en liten, dekket beholder i kjøleskapet i 1 til 2 uker. Eller frys den ned i opptil 1 måned.
  3. 33. Merk: Jeg rister alltid pinjekjernene i en bakeplate i ovnen. De har en tendens til å brenne seg i en stekepanne på komfyren.