Min Amish-venns karamellpopkorn

Min Amish-venns karamellpopkorn

Lær hvordan du lager den deilige og sprø caramel corn inspirert av en amish-venn. Perfekt som snacks eller gave. Enkelt og rask oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 7 kvart vanlig poppet popcorn
  • 2 kopper tørkede ristede peanøtter (valgfritt)
  • 2 kopper brunt sukker
  • 1/2 kopp lys mais sirup
  • 1 teskje salt
  • 1 kopp margarin
  • 1/2 teskje natron
  • 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser det poppede popcornet i to grunne, smurte bakeformer. Du kan bruke stekepanner, langpanner eller engangssteikeformer. Tilsett peanøttene i popcornet hvis du bruker det. Sett til side.
  2. 2Forvarm ovnen til 120 grader Celsius (250 grader Fahrenheit). Bland brunt sukker, mais sirup, margarin og salt i en kjele. Kok opp over middels varme, rør nok til å blande. Når blandingen begynner å koke, la den koke i 5 minutter under konstant omrøring.
  3. 3Ta kjelen av varmen, og rør inn natron og vanilje. Blandingen vil bli lys og skummende. Hell umiddelbart over popcornet i formene, og rør for å dekke. Ikke vær for bekymret for å få alt popcornet dekket på dette stadiet.
  4. 4Stek i 1 time, fjern formene av og til, og gi dem en god røring hver 15. minutt. Dekk benkeplaten med bakepapir. Hell popcornet ut på bakepapiret og skill klumpene fra hverandre. La det avkjøle helt, og oppbevar deretter i lufttette beholdere eller resealable poser.