
Kandiserte kyllingbryst
Lær hvordan du lager saftige candied chicken breasts med denne enkle oppskriften. Perfekt som en søt og smakfull hovedrett for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 10 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvdeler
- 2 kopper tørre brødsmuler
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 spiseskje tørket oregano
- 2 teskjeer salt
- 2 teskjeer malt svart pepper
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 ½ kopper pakket brunt sukker
- ¼ kopp sennep
- ½ kopp ketchup
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 1 spiseskje soyasaus
- ¼ kopp revet løk
- ½ teskje salt
- ¾ kopp vann
- 10 ananasringer
Fremgangsmåte
- 1Skyll kyllingbrystene og tørk dem godt. I en grunn skål eller bolle, bland sammen brødsmuler, mel, oregano, 2 teskjeer salt og pepper. Varm opp olje i en stor stekepanne på middels høy varme; vend kyllingen i brødsmuleblandingen og stek den til den er gyllenbrun, ca. 3 til 4 minutter på hver side. Legg kyllingen lagvis i to lett smurte 23x33 cm ildfaste former.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3I en stor kjele på lav varme, bland sammen brunt sukker, sennep, ketchup, Worcestershire-saus, soyasaus, løk, 1/2 teskje salt og vann. Kok opp, og hell over kyllingen. Dekk formene med aluminiumsfolie.
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 1 time, eller til kyllingen ikke lenger er rosa og saften renner ut. Topp hver bit med en ananasring, og server.