Kandiserte kyllingbryst

Kandiserte kyllingbryst

Lær hvordan du lager saftige candied chicken breasts med denne enkle oppskriften. Perfekt som en søt og smakfull hovedrett for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 10 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvdeler
  • 2 kopper tørre brødsmuler
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 spiseskje tørket oregano
  • 2 teskjeer salt
  • 2 teskjeer malt svart pepper
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 ½ kopper pakket brunt sukker
  • ¼ kopp sennep
  • ½ kopp ketchup
  • 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 1 spiseskje soyasaus
  • ¼ kopp revet løk
  • ½ teskje salt
  • ¾ kopp vann
  • 10 ananasringer

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll kyllingbrystene og tørk dem godt. I en grunn skål eller bolle, bland sammen brødsmuler, mel, oregano, 2 teskjeer salt og pepper. Varm opp olje i en stor stekepanne på middels høy varme; vend kyllingen i brødsmuleblandingen og stek den til den er gyllenbrun, ca. 3 til 4 minutter på hver side. Legg kyllingen lagvis i to lett smurte 23x33 cm ildfaste former.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 3I en stor kjele på lav varme, bland sammen brunt sukker, sennep, ketchup, Worcestershire-saus, soyasaus, løk, 1/2 teskje salt og vann. Kok opp, og hell over kyllingen. Dekk formene med aluminiumsfolie.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen i 1 time, eller til kyllingen ikke lenger er rosa og saften renner ut. Topp hver bit med en ananasring, og server.