
Sørlig maisbrød med pyntet kylling
oppskrift på southern cornbread og pyntet kylling, perfekt for en smakfull middag. enkel å lage, ideell for helgens måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 skiver tyktskåret bacon;
- 2. 2 store løk, tynnsnittet
- 3. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 4. 1 kopp smuldret ferdiglaget maisbrød
- 5. 2 kopper babyspinat
- 6. 1 kopp revet skarp cheddarost
- 7. 1/4 kopp pekannøttbiter
- 8. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 9. 2 spiseskjeer dijonsennep
- 10. 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 11. 2 kyllinghalser, ryggsøyle fjernet (ca. 680 gram hver)
- 12. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 13. 1 spiseskje honning
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 375 grader. Kok baconet i en stor ovnsikker stekepanne over middels varme til det er sprøtt, ca. 7 minutter; overfør det til en tallerken med papirhåndkle. Tilsett løken i pannen med 1 teskje salt og litt pepper; kok over lav varme til den er myk, ca. 5 minutter, og skrap opp de brune bitene med en tresleiv. Sett stekepannen til side.
- 22. Bland sammen maismel, spinat, ost, pekannøtter, hvitløk, 1 spiseskje sennep, 1/2 teskje salt og muskatnøtt i en middels stor bolle. Smuldre baconet i og vend forsiktig. Fyll blandingen mellom skinnet og kjøttet på hver kyllinghalvdel, og pass på å dekke brystet og låret.
- 33. Plasser kyllinghalvdelene med skinnsiden opp oppå løken i stekepannen. Bland smør og honning i en bolle og pensle det over kyllingen; krydre med salt. Stek i ovnen til en termometer satt inn i låret viser 165 grader, ca. 50 minutter.
- 44. Overfør kyllingen til et skjærebrett; la den hvile i 10 minutter. Visp inn den resterende spiseskjeen med sennep i løkblandingen og sett til side. Skjær hver kyllinghalvdel i skiver og server på et fat sammen med løken.