
Bakt meksikansk ris
oppskrift på baked mexican rice, en smakfull og enkel rett som passer perfekt til hverdags eller fest. lær hvordan du lager den steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/3 kopp olivenolje
- 1 kopp ris
- 1 teskje salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje chilipulver
- 1 glass på 4 unser med soppknapper
- 8-12 skiver hvitløks-pølse eller chorizo
- Kraft (ca. 1 1/2 kopper)
- Revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Surr løk og hvitløk i varm olivenolje til de akkurat er myke. Tilsett ris og krydder, og la det få en lett stekeskorpe. Ha i sopp og pølse, og nok kokende kraft til at væsken står 2,5 cm over risen. Dekk til med et tett lokk og stek i ovn ved 180°C til væsken er helt absorbert, ca. 35 minutter. Strø over revet Parmesan og server.
- 2Surr løk og hvitløk i varm olivenolje til de akkurat er myke. Tilsett ris og krydder, og la det få en lett stekeskorpe. Ha i sopp og pølse, og nok kokende kraft til at væsken står 2,5 cm over risen. Dekk til med et tett lokk og stek i ovn ved 180°C til væsken er helt absorbert, ca. 35 minutter. Strø over revet Parmesan og server.