
Bestemors sjokoladekake II
Lær hvordan du lager en klassisk grandmother's pound cake ii. Perfekt som dessert eller til kaffen. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper smør
- 2. 3 kopper hvitt sukker
- 3. 6 egg
- 4. 4 kopper hvetemel
- 5. 2/3 kopp melk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør tre brødformer på 8x4 tommer, og kle dem med bakepapir.
- 22. I en stor bolle, pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene ett om gangen. Vend inn melet vekselvis med melken, bare til alt er blandet.
- 33. Fordel røren jevnt i de forberedte brødformene. Stek i den forvarmede ovnen i 70 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren. Etter at de er tatt ut av ovnen, løsne umiddelbart kantene på kakene med en kniv. La dem avkjøle i formene i 10 minutter, før de tas ut av formene. Fjern bakepapiret og la kakene avkjøle helt på avkjølingsrist.