Bestemors sjokoladekake II

Bestemors sjokoladekake II

Lær hvordan du lager en klassisk grandmother's pound cake ii. Perfekt som dessert eller til kaffen. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper smør
  • 2. 3 kopper hvitt sukker
  • 3. 6 egg
  • 4. 4 kopper hvetemel
  • 5. 2/3 kopp melk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør tre brødformer på 8x4 tommer, og kle dem med bakepapir.
  2. 22. I en stor bolle, pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene ett om gangen. Vend inn melet vekselvis med melken, bare til alt er blandet.
  3. 33. Fordel røren jevnt i de forberedte brødformene. Stek i den forvarmede ovnen i 70 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren. Etter at de er tatt ut av ovnen, løsne umiddelbart kantene på kakene med en kniv. La dem avkjøle i formene i 10 minutter, før de tas ut av formene. Fjern bakepapiret og la kakene avkjøle helt på avkjølingsrist.