Habanero-, rosmarin- og cheddarbrød

Habanero-, rosmarin- og cheddarbrød

oppskrift på smakfullt brød med habanero, rosmarin og cheddar. perfekt til frokost eller som tilbehør. enkelt å lage og fullt av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje tørrgjær (aktiv tørrgjær)
  • 2. 1 spiseskje hurtighevinggjær
  • 3. 3 spiseskjeer vann
  • 4. 5 kopper hvetemel, delt
  • 5. 2 kopper vann, delt
  • 6. 1 spiseskje bakepulver
  • 7. 1 spiseskje salt
  • 8. 1 kopp revet skarp Cheddar-ost
  • 9. 1 habaneropepper, finhakket (bruk hansker)
  • 10. 1/2 teskje finhakket fersk rosmarin

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland aktiv tørrgjær og hurtighevesgjær med 3 spiseskjeer vann i en bolle for å lage en pasta. Bland 4 kopper mel med 1 kopp vann i en stor bolle til det er godt blandet; rør inn gjærblandingen i melblandingen.
  2. 22. Pisk inn den gjenværende 1 koppen vann, bakepulver, salt, skarp Cheddar-ost, habanero-pepper og rosmarin i deigen; pisk inn den gjenværende 1 koppen mel i deigen. Hell ut på en melet arbeidsflate og elt til deigen er myk og elastisk, minst 6 minutter. Form deigen til en ball, legg den i en smurt bolle, og vend deigen rundt i bollen for å få et tynt lag med olje. Dekk bollen og la den heve i 2 timer.
  3. 33. Slå ned deigen, hell den ut på en melet arbeidsflate, og elt i ytterligere 6 minutter. Del deigen i to deler og form hver del til et brød; legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk brødene og la dem heve til dobbel størrelse, 15 til 20 minutter.
  4. 44. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  5. 55. Stek brødene i den forvarmede ovnen i 15 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) og stek til de er gyldne, 20 til 25 minutter.