
Habanero-, rosmarin- og cheddarbrød
oppskrift på smakfullt brød med habanero, rosmarin og cheddar. perfekt til frokost eller som tilbehør. enkelt å lage og fullt av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje tørrgjær (aktiv tørrgjær)
- 2. 1 spiseskje hurtighevinggjær
- 3. 3 spiseskjeer vann
- 4. 5 kopper hvetemel, delt
- 5. 2 kopper vann, delt
- 6. 1 spiseskje bakepulver
- 7. 1 spiseskje salt
- 8. 1 kopp revet skarp Cheddar-ost
- 9. 1 habaneropepper, finhakket (bruk hansker)
- 10. 1/2 teskje finhakket fersk rosmarin
Fremgangsmåte
- 11. Bland aktiv tørrgjær og hurtighevesgjær med 3 spiseskjeer vann i en bolle for å lage en pasta. Bland 4 kopper mel med 1 kopp vann i en stor bolle til det er godt blandet; rør inn gjærblandingen i melblandingen.
- 22. Pisk inn den gjenværende 1 koppen vann, bakepulver, salt, skarp Cheddar-ost, habanero-pepper og rosmarin i deigen; pisk inn den gjenværende 1 koppen mel i deigen. Hell ut på en melet arbeidsflate og elt til deigen er myk og elastisk, minst 6 minutter. Form deigen til en ball, legg den i en smurt bolle, og vend deigen rundt i bollen for å få et tynt lag med olje. Dekk bollen og la den heve i 2 timer.
- 33. Slå ned deigen, hell den ut på en melet arbeidsflate, og elt i ytterligere 6 minutter. Del deigen i to deler og form hver del til et brød; legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk brødene og la dem heve til dobbel størrelse, 15 til 20 minutter.
- 44. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 55. Stek brødene i den forvarmede ovnen i 15 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) og stek til de er gyldne, 20 til 25 minutter.




