
Svinefilet og poteter ovnsbakt med urter
Lær hvordan du lager saftig herb roasted pork loin med sprø poteter. En enkel og smakfull rett perfekt for hverdagen eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 mellomstore poteter, skrellet og delt i fire
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. 1/2 teskje tørket timian
- 4. 1/2 teskje hvitløkspulver
- 5. 1 1/2 teskjeer hakket frisk gressløk
- 6. salt og pepper etter smak
- 7. 1 (ca. 1,8 kg) benfri svinefilet
- 8. 1 teskje tørket timian
- 9. 1 teskje hvitløkspulver
- 10. 1 teskje løkpulver
- 11. salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 22. I en kjele med nok vann til å dekke, kok potetene i omtrent 10 minutter. Sil av, avkjøl, og legg dem i en bolle. Vend dem med olivenolje, 1/2 teskje timian, 1/2 teskje hvitløkspulver, gressløk, salt og pepper.
- 33. Gni svinefileten med 1 teskje timian, 1 teskje hvitløkspulver og løkpulver. Strø over salt og pepper.
- 44. Plasser steken på en rist i en grunn langpanne, og stek i 50 minutter i den forvarmede ovnen. Fordel potetene rundt steken, og fortsett å steke i ytterligere 50 minutter, til den har en indre temperatur på 63 grader C (145 grader F). Ta ut av ovnen, dekk med folie, og la den hvile i 15 minutter før du skjærer i den.




