
Chef Johns gresskarpai
oppskrift på chef john's pumpkin pie. lær hvordan du lager en deilig og enkel gresskarpai med våre steg-for-steg instruksjoner. perfekt for høst og høytider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 boks (15 unse) gresskarpuré
- 3 eggeplommer
- 1 stort egg
- 1 boks (14 unse) søtet kondensert melk
- 1 teskje malt kanel
- 1/2 teskje malt ingefær
- 1/2 teskje fint salt
- 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 1/8 teskje kinesisk fem-spice pulver
- 1 9-tommers ubakt paibunn (se fotnote for oppskrift)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 2Visp sammen gresskarpuré, eggeplommer og egg i en stor bolle til det er jevnt. Tilsett kondensert søtet melk, kanel, ingefær, salt, muskatnøtt og kinesisk fem-spice-pulver; visp til det er godt blandet.
- 3Legg paibunnen i en 23 cm (9 tommer) paiform og trykk kantene godt.
- 4Hell fyllet i paibunnen og bank lett på arbeidsflaten for å slippe ut eventuelle luftbobler.
- 5Stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter.
- 6Skru ned temperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) og stek videre til fyllet akkurat har stivnet i midten, ytterligere 30 til 40 minutter. En skarp kniv som settes inn i fyllet, 2,5 cm (1 tomme) fra kanten, skal komme ut ren.
- 7La kaken avkjøle helt før servering.