
Panna Cotta
oppskrift på panna cotta, en klassisk italiensk dessert. enkel å lage, perfekt for enhver anledning. prøv vår oppskrift i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/3 kopp skummet melk
- 1 (0,25 unser) pose nøytral gelatin
- 2 ½ kopper kremfløte
- ½ kopp hvitt sukker
- 1 ½ teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Hell melk i en liten bolle, og rør inn gelatinpulveret. Sett til side.
- 2I en kjele, rør sammen kremfløten og sukkeret, og varm opp på middels varme. Kok opp, og pass på, for kremen vil raskt stige til toppen av kjelen. Hell gelatin og melk i kremen, og rør til det er helt oppløst. Kok i ett minutt under konstant omrøring. Ta av varmen, rør inn vaniljen, og hell over i seks individuelle ramekiner.
- 3La ramekinene avkjøles uten lokk i romtemperatur. Når de er avkjølt, dekk dem med plastfolie, og sett dem i kjøleskapet i minst 4 timer, helst over natten før servering.