Ovnsbakte parmesanpoteter

Ovnsbakte parmesanpoteter

Lær hvordan du lager deilige ovnsbakte parmesanpoteter. Perfekt som tilbehør til middagen med enkel fremgangsmåte og sprø skorpe.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Koking spray
  • 1 teskje vegetabilsk olje, eller etter behov
  • 2 spiseskjeer ferskrevet Parmesanost
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje hvitløkspulver
  • 1/2 teskje paprika
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 900 gram røde poteter, delt i to
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje, eller etter behov
  • 1/4 kopp rømme (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Spray en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form eller støpejernspanne med matlagingsspray; hell i omtrent en teskje vegetabilsk olje for å dekke bunnen.
  2. 2Bland parmesanost, salt, hvitløkspulver, paprika og svart pepper i en bolle.
  3. 3Tørk av den skårne siden av potetene med et kjøkkenpapir for å fjerne fuktighet. Legg potetene i en bolle og drypp over en spiseskje vegetabilsk olje; vend godt slik at potetene blir lett dekket. Strø over potetene med parmesanostblandingen og vend igjen for å dekke. Legg potetene med den skårne siden ned på den forberedte formen.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen i 15 til 20 minutter. Vend potetene slik at den skårne siden vender opp; fortsett å steke til de er gylne og sprø, ca. 15–20 minutter til. Server med rømme.