
Ovnsbakte parmesanpoteter
Lær hvordan du lager deilige ovnsbakte parmesanpoteter. Perfekt som tilbehør til middagen med enkel fremgangsmåte og sprø skorpe.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Koking spray
- 1 teskje vegetabilsk olje, eller etter behov
- 2 spiseskjeer ferskrevet Parmesanost
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje hvitløkspulver
- 1/2 teskje paprika
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 900 gram røde poteter, delt i to
- 1 spiseskje vegetabilsk olje, eller etter behov
- 1/4 kopp rømme (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Spray en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form eller støpejernspanne med matlagingsspray; hell i omtrent en teskje vegetabilsk olje for å dekke bunnen.
- 2Bland parmesanost, salt, hvitløkspulver, paprika og svart pepper i en bolle.
- 3Tørk av den skårne siden av potetene med et kjøkkenpapir for å fjerne fuktighet. Legg potetene i en bolle og drypp over en spiseskje vegetabilsk olje; vend godt slik at potetene blir lett dekket. Strø over potetene med parmesanostblandingen og vend igjen for å dekke. Legg potetene med den skårne siden ned på den forberedte formen.
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 15 til 20 minutter. Vend potetene slik at den skårne siden vender opp; fortsett å steke til de er gylne og sprø, ca. 15–20 minutter til. Server med rømme.